Cornersmith review en recept pickles

Cornersmith review en recept pickles
16 mei 2016 Marlene Bijlsma
cornersmith

Jammer is de eerste reactie. Jammer dat het zo ver weg is om zelf eens te gaan eten bij Cornersmith, een workshop te volgen, of hun zelfgemaakte producten in te slaan. Het eetcafé en de inmakerij bevinden zich namelijk in Marrickville, een buitenwijk van Sydney.

Gelukkig is er bij Good Cook nu de Nederlandse vertaling verschenen van hun eerste kookboek: “Cornersmith, Seizoensrecepten uit het eetcafé en de inmakerij”. Oké je moet dan wel zelf aan de slag maar op die manier kun je thuis eten zoals bij Cornersmith.

Voor de hele review van dit kookboek met toprecepten uit het eetcafé en de inmakerij lees je de recensie op Kookboekennieuws. Het recept van de ‘signature pickles‘ van Cornersmith, dat ook nog eens eenvoudig te maken is vind je hieronder.

Ingemaakte komkommer

ingemaakte komkommer
ingemaakte komkommer

Ingemaakte komkommer

  ,

mei 16, 2016

Recept voor de 'signature pickles' uit het kookboek van Cornersmith. Deze ingemaakte komkommers zijn heel geschikt om met inmaken te beginnen.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: ca. 6 potten van 375 ml

Ingredients

2 kg Libanese (korte) komkommers, hoe kleiner hoe beter

2 el zout

1 l wittewijnazijn

220 g fijne kristalsuiker

1/2 tl kurkuma

2 kleine uien, in dunne schijfjes

3 tl bruin mosterdzaad

2 tl venkelzaad

2 tl dillezaad

2 tl chilivlokken (optioneel)

12 - 18 zwarte peperkorrels

Directions

1Kijk of je op (boeren)markten komkommers van B-kwaliteit ziet liggen vaak is daar helemaal niets mee, behalve dat ze bijvoorbeeld wat krommer zijn!

2Snijd de komkommers in plakjes die ongeveer zo groot zijn als een munt. Doe ze in een kom en strooi het zout erover. Laat ze een uurtje of twee staan (of een nachtje); dit is om er overtollig vocht aan te onttrekken. Hoe groter de komkommers, hoe langer dit zal duren. Leg ze in een groot vergiet en laat ze goed uitlekken.

3Steriliseer intussen de potten.

4Maak inmaakazijn door de azijn, suiker en kurkuma en 500 ml water in een middelgrote, roestvrijstalen steelpan te verwarmen op laag vuur. Roer om de suiker op te lossen, zet het vuur hoger en breng aan de kook. Laat de azijn 2 tot 3 minuten borrelen en haal de pan van het vuur.

5Doe de komkommers in een grote kom. Voeg de uien samen met het mosterd-, venkel- en dillezaad en voeg desgewenst de chilivlokken toe. Gebruik je handen om alles goed te mengen.

6Neem zodra de potten voldoende afgekoeld zijn om ze te kunnen vastpakken, een kleine keukentang (of werk met je schone handen) om de komkommers voorzichtig in de potten te stoppen. Voeg 2 of 3 peperkorrels toe aan elke pot. De potten moeten vol zijn, maar ga niet proppen: de inmaakazijn moet elke plak komkommer bedekken en als ze te dicht op elkaar zitten, kan de azijn niet in alle hoekjes en gaatjes komen.

7Vul de potten voorzichtig met de warme azijn tot de komkommers volledig onderstaan. Verwijder eventuele luchtbellen door zachtjes met de potten tegen het werkblad te tikken en een botermes of eetstokje langs de binnenkant te laten glijden, zodat verborgen luchtbellen kunnen ontsnappen. Hierna moet je misschien meer inmaakazijn of komkommers toevoegen (de vloeistof moet tot circa 1 cm onder de bovenrand van de pot uitkomen). Veeg de randen van de potten af met een schoone theedoek of keukenpapier en doe de deksels erop.

8Weck de potten 10 minuten en bewaar ze op een koele, donkere plek. Hoewel deze komkommers zo'n 12 maanden houdbaar zijn, worden ze na een maand of 6 wel minder knapperig.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*