Foodblogswap – curry van Cathelijne

Foodblogswap – curry van Cathelijne
23 juni 2015 Marlene Bijlsma
FBS logo

Sinds kort heeft Kitchen Table Happiness ook een Facebookpagina (ja, ja ik weet het ik ben vast een van de allerlaatsten). En ik moet zeggen het valt me mee dat FB. Op deze manier heb ik een groot deel van mijn neven en nichten ‘her-ontdekt’ en ben ik lid geworden van een paar (food)bloggersgroepen.

En nu doe ik voor de eerste keer mee met de #foodblogswap. Dat betekent dat ik deze maand een gerecht van de site van Cathelijne kook maar daar wel een eigen draai aan geef door minimaal één ingrediënt te veranderen. Zo, dat wordt nog moeilijk kiezen want Cathelijne heeft een hele veelzijdige site en veel recepten met Indiase, Thaise en Marokkaanse invloeden.

Het wordt de Curry maar dan maak ik er ook gelijk de bietjes uit Karnataka bij. Uiteindelijk verander ik niet zo veel aan het oorspronkelijke curry recept. Ik gebruik djintan in plaats van komijnzaad, neem meer broccoli dan de 150 gram erwten uit Cathelijne’s recept en wil heel graag het gerookte grijze zeezout dat ik van Terschelling meenam uitproberen.

curry

De originele recepten vind je hier.

bietjes

Curry van Cathelijne en Rode bietjes uit Karnataka

curry van Cathelijne
curry van Cathelijne

Curry van Cathelijne en rode bietjes uit Karnataka

  ,

juni 23, 2015

Voor de Foodblogswap van juni 2015 mocht ik koken van de site van Cathelijne. Het werd de curry. Lekker met basmatirijst en de bietjes uit Karnataka (ook van haar site).

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

Curry van Cathelijne

4 eieren

2 eetlepels kokosolie

1 ui, fijngesnipperd

½ theelepel djintan

2 theelepels geraspte gember

2 teentjes knoflook, fijngesneden

1 theelepel chilipoeder (of minder als je het minder pittig wilt)

½ theelepel gemalen kurkuma

1 theelepel gemalen koriander

1 theelepel gerookt zeezout

½ theelepel garam masala

2 tomaten, in stukjes gesneden

250 milliliter water

250 gram broccoliroosjes

2 eetlepels verse koriander, fijngehakt

Rode bietjes uit Karnataka

2 eetlepels kokosolie

3 theelepels mosterdzaad

½ theelepel djintan

1 teen knoflook, fijngesneden

3 curryblaadjes

400 gram rauwe rode (zomer)bieten, in blokjes gesneden

1 theelepel gerookt zeezout

2 eetlepels limoensap

Directions

Curry van Cathelijne

1Kook de eieren 7 minuten totdat ze goed hard zijn. Laat ze schrikken onder koud water en laat de eieren verder afkoelen. Pel de eieren als ze afgekoeld zijn en snij ze in kwarten.

2Laat de kokosolie in een braadpan op matig vuur smelten. Bak de ui en de djintan tot de ui lichtgekleurd is.

3Voeg alle andere ingrediënten behalve de tomaten en broccoli toe aan de uien in de pan en bak dit mengsel. Goed roeren anders bakt het aan en dat is niet smakelijk.

4Roer de tomatenstukjes, 250 milliliter water en de broccoliroosjes door het mengsel en laat pruttelen tot de broccoli gaar is.

5Haal de pan van het vuur en doe over in een serveerschaal. Leg de parten ei bovenop en strooi de fijngehakte koriander erover.

Rode bietjes uit Karnataka

1Verwarm de kokosolie in een pan met een dikke bodem. Doe het mosterdzaad erbij en bak tot ze gaan springen, doe dan de djintan er ook bij. Bak een paar minuten desnoods met het deksel op de pan. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Doe de curryblaadjes, de bieten en het gerookte zout bij het kruidenmengsel.

2Warm het geheel goed door en voeg dan zoveel water toe dat de bietjes net onder water staan. Laat de bieten met het deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar worden. Het water zal dan verdampt zijn.

3Voeg het limoensap toe en zonodig zout. Laat afkoelen tot lauwwarm en serveer.

bietjes uit Karnataka

00:00

Comments (2)

  1. Wat leuk dat je maar liefst 2 recepten van mijn foodblog gemaakt hebt! En leuke variaties.

    • Marlene Bijlsma 4 jaar geleden

      Dank je Cathelijne – het was nog moeilijk kiezen want er staat zo veel lekkers op jouw blog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*