Heerlijke Chaos met prachtige foto’s

Heerlijke Chaos met prachtige foto’s
21 oktober 2016 Marlene Bijlsma

Een lekker eigenwijs boek is Heerlijke Chaos. Het formaat is groot, veel groter dan een normaal kookboek met een zachte cover. Dat is in het gebruik in de keuken misschien niet zo handig maar het komt de mooie food foto’s wel ten goede.

Die foto’s zijn door Simone zelf geschoten; als doorgewinterde foodfotograaf timmert ze al meer dan 10 jaar aan de weg in culinair Nederland. Samen met styliste Alexandra Schijf van Alex Styling vormt ze een fantastisch duo die graag hun kennis met je delen. Zo kun je bij hen een cursus Foodfotografie & styling volgen, een echte aanrader! Dat heb ik ook gedaan al ben ik duidelijk niet hun beste leerling Lees meer over mijn food photo en styling ervaring

Terug naar het boek Heerlijke Chaos. De indeling is ook lekker eigenwijs. Niks voor- hoofd en nagerecht maar hoofdstukken als Blut of Snel en Feest. Alle recepten hebben een hoog Jamie gehalte (joepie!) en zijn lekker vlot geschreven. Zo moeten we een blikje bier in de poeperd van de kip stoppen voor ‘stoere kip op een bierblik’ uit de oven. Het is me alleen niet duidelijk waarom de rest van het bier in de koelkast gaat, dat drink je toch gezellig op tijdens het koken? Afijn, voor dat recept of de vele andere verrassende of meer vertrouwde recepten zul je Het boek Heerlijke Chaos elf moeten aanschaffen. Ik deel hier een overheerlijke bietjes lasagne met je. De foto mocht ik van Simone gebruiken want dat was mij ondanks de cursus vast niet zo mooi gelukt.

 

Bewaren

 Lasagne van geroosterde bietjes

lasagne van geroosterde bietjes
lasagne van geroosterde bietjes

Lasagne van geroosterde bietjes

  , ,

oktober 21, 2016

Deze overheerlijke lasagne van geroosterde bietjes komt uit Heerlijke Chaos van Simone van den Berg

afbeelding Simone van den Berg
  • Prep: 1 hr
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

8 bieten van verschillende kleuren

3 el olijfolie

3 uien, fijngesnipperd

60 g roomboter

60 g bloem

500 ml slagroom

peper en zout

snufje nootmuskaat

1 el rozemarijn, fijngehakt

1 el tijm, fijngehakt (alleen de blaadjes)

100 g geitenkaas

50 g Parmezaanse kaas, geraspt

rucola, om te serveren

bieslook

ovenschaal

steelpan

Directions

1Verwarm de oven voor op 225 °C. Borstel de bieten schoon onder de kraan, droog af en verpak per stuk in aluminiumfolie. Rooster in een ovenschaal circa 45-60 minuten. Prik met de punt van een mes in een bietje om te zien of het gaar is. Haal uit de oven en laat even afkoelen.

2Fruit de uien met de olijfolie in een pannetje langzaam, tot ze zacht en glazig zijn. Draai de temperatuur van de oven terug naar 180 °C.

3Smelt de roomboter in een steelpannetje, voeg bloem toe en roer tot er een papje ontstaat. Laat even garen en voeg dan al roerend beetje bij beetje de slagroom toe. Laat nog even indikken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

4Snijd de afgekoelde bieten in dunne plakken en bouw de lasagne op in een kleine ovenschaal. Begin met een laagje biet, daarna een schepje uien en vervolgens een scheut saus. Ga door met het maken van laagjes tot alles op is of je vorm vol zit. Strooi wat fijngehakte rozemarijn en tijm over de lasagne, verdeel er brokjes geitenkaas over en eindig met Parmezaanse kaas.

5Bak de bietjeslasagne 30 minuten en serveer met een handje rucola en verse bieslook.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*