Kloeke recepten in Koken met Klaske

Kloeke recepten in Koken met Klaske
11 juli 2016 Marlene Bijlsma
Koken met Klaske

De Hollandse vrolijkheid spat van de cover af; een groen buiten met een gul lachende Klaske die iets lekkers presenteert. Dit wordt nog benadrukt door de rood bont geruite rug en het rode leeslint. Voor wie het tijdschrift Landleven kent is Klaske Bakker geen onbekende. Zij werkt er al jaren als culinair redacteur.

Heerlijk, de koekjes voor de cheesecake-bodem worden gewoon met een deegroller tot kruimels geslagen. Wat nou keukenmachine; leef je uit! Veel gekker dan koekjes met cranberry’s en kokos, of pastinaak in de walnoot cake wordt het niet en dat is prettig, héél prettig in het hippe Foodies geweld.

Meer over de review van ‘Koken met Klaske’ lees je hier op Kookboekennieuws.

Een recept voor zomerse groene soep vind je hieronder. En als je die koude soep nu in een glas met een rietje serveert is het net een hippe groene smoothie

 Groene Gazpacho

groene gazpacho
groene gazpacho

Groene Gazpacho

  , ,

juli 11, 2016

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 2 hrs
  • Yields: 4 kommen

Ingredients

1 komkommer

1 rijpe avocado

2 teentjes knoflook

4 lenteuitjes

100 g jonge spinazie, gewassen

1/2 bosje verse platte peterselie

1/2 bosje verse basilicum

1/2 bosje verse munt

200 ml volle boerenyoghurt

2 el witte wijnazijn

ruim zout en versgemalen peper

olijfolie

basilicumscheuten (optioneel)

Directions

1Was de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Verwijder de schil en de pit van de avocado. Haal de schilletjes van de knoflookteentjes en maak als laatste de lenteuitjes schoon.

2Doe vervolgens alle ingrediënten in een blender (of gebruik een staafmixer) en maal het fijn tot een gladde soep.

3Proef en voeg naar smaak nog wat extra azijn, zout en peper toe.

4Zet de soep in de koelkast om goed koud te laten worden en de smaken in te laten trekken. Laat de soep daar minimaal 2 uur staan maar een hele dag mag ook.

5Garneer met een scheutje lekkere olijfolie, versgemalen zwarte peper en eventueel wat basilicumscheuten.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*