kookboeken voor kinderen en Lekker uitpakken!

kookboeken voor kinderen en Lekker uitpakken!
15 november 2016 Marlene Bijlsma
kookboeken voor kinderen en Lekker uitpakken!it

Er lijkt een eigen nieuw segment in de kookboekenbranche te ontstaan die van het kookboek voor kinderen. Er waren al kookboeken over kindereten (Opperdepop, Easy Peasy Family) maar boeken die kinderen leren koken schieten de laatste jaren ineens als paddenstoelen uit de grond. Zo kunnen we bakken met Rudolph, basistechnieken leren of lekkere recepten maken uit Vandaag kook ik

Karin Luiten mag je inmiddels een bekend culinair journalist noemen. Bekend van krant en TV met een eigen kookrubriek en een flink aantal kookboeken op haar naam. Onlangs verscheen haar tweede kinderkookboek Lekker uitpakken! en dat doet de naam eer aan. Het eerste kinderkookboek Lekker opscheppen is ook nog steeds te koop trouwens.

Lekker uitpakken! is een boekje waar de vrolijkheid vanaf spat. Het bevat leuke en zeker geen kinderachtige recepten. De volledige recensie vind je op Kookboekennieuws.

Bewaren

 Snelle pizzabroodjes

snelle pizzabroodjes
snelle pizzabroodjes

Snelle pizzabroodjes

  , ,

november 15, 2016

Deze snelle pizzabroodjes zijn een van de makkelijkere te maken recepten uit Lekker uitpakken! van Karin Luiten. In haar tweede kookboek voor kinderen vind je recepten die goed te doen zijn (soms met wat hulp) voor kids vanaf zes jaar.

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 2 pizzabroodjes

Ingredients

1 afbakpistoletje, doormidden

likje tomatenketchup

4 plakjes salami

1 tomaat in plakjes

dunne ringen rode ui

snufje oregano

2 eetlepels geraspte kaas

beetje peper

optioneel: plukje rucola en olijfolie

ook nodig:

oven

Directions

1Verwarm de oven voor op 220 graden celcius. Snij een afgebakken pistoletje doormidden

2Doe op iedere helft een likje tomatenketchup.

3Beleg iedere helft met 2 plakjes salami en 1/2 in plakjes gesneden tomaat. Voeg dunne ringen rode ui toe.

4Top af met een snufje oregano en 1 eetlepel geraspte kaas. Maal er naar smaak een beetje peper over.

5Zet de broodjes ongeveer 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. Beleg eventueel nadat de broodjes uit de oven komen met een plukje rucola en wat olijfolie.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*