Gekruide falafel uit de oven met tahinsaus
Deze zelfgemaakte falafel zit bomvol verse kruiden. Je bakt ze in de oven en daardoor zijn ze minder vet als de gefrituurde versie: een gezonde vegetarische snack of als vleesvervanger.
Uit: De Perzische keuken
Snelle pizzabroodjes
Deze snelle pizzabroodjes zijn een van de makkelijkere te maken recepten uit Lekker uitpakken! van Karin Luiten. In haar tweede kookboek voor kinderen vind je recepten die goed te doen zijn (soms met wat hulp) voor kids vanaf zes jaar.
Halloween pompoensoep
Bij Halloween hoort pompoen en bij herfst pompoensoep. Voor dit recept ga ik uit van gewone bouillonblokjes, maar dan krijg je in één klap wel zo’n 2,5 gram zout per kom soep binnen. Wil je een minder zoute versie gebruik dan natriumarme bouillon.
Lasagne van geroosterde bietjes
Deze overheerlijke lasagne van geroosterde bietjes komt uit Heerlijke Chaos van Simone van den Berg
afbeelding Simone van den Berg
Ghecloven nonnen of gevulde eieren
Deze gevulde eieren zijn een recept uit de tijd van Jeroen Bosch. Toen was het gebruikelijk om hartig en zoet te combineren. Bron: Puntneuzen & Kersenpitten
afbeelding Stilleven met kippen en eieren, Giovanni Battista Recco, 1640 - 1660 (Rijksstudio)
Smoothie met avocado, mango en limoen
Een frisse zomerse smoothie uit The Green Kitchen Smoothies. Door de avocado heerlijk romig en het fruit zorgt voor een zuurtje. Makkelijk te maken met een staafmixer of blender.
Naakte ravioli met saffraansaus
Roffioelen met vis uit een 15e eeuws manuscript heb ik vertaald naar een moderne 'naakte' ravioli met saffraansaus. Niet geheel correct want roffioelen verwijst blijkbaar naar pastei, maar niettemin een lekker recept. Wil je liever gevulde ravioli maken, kijk dan bij het basisrecept ravioli op de receptenpagina.
beans on toast – huisgemaakt
Een linzencurry met bloemkool en zoete aardappel die echt vegetarisch is (dus zonder zuivel of ei) uit het kookboek Veggie Very Much. De hoeveelheden zijn hier en daar aangepast.
Aardbeiensorbetijs met basilicum
Een fris zomers recept dit aardbeiensorbetijs uit Altijd IJs. Door de basilicum een verrassende combinatie. Makkelijk te maken met of zonder ijsmachine. Johannesbroodpitmeel zorgt voor binding en verbetert de structuur van het sorbetijs.
Linzencurry met bloemkool en zoete aardappel
Een linzencurry met bloemkool en zoete aardappel die echt vegetarisch is (dus zonder zuivel of ei) uit het kookboek Veggie Very Much. De hoeveelheden zijn hier en daar aangepast.