Nagerecht

Category: Nagerecht

aarbeiensorbetijs

Aardbeiensorbetijs met basilicum

Een fris zomers recept dit aardbeiensorbetijs uit Altijd IJs. Door de basilicum een verrassende combinatie. Makkelijk te maken met of zonder ijsmachine. Johannesbroodpitmeel zorgt voor binding en verbetert de structuur van het sorbetijs.

appeltaerten

Appeltaerten 16e eeuws recept

spotted dick pudding recept

Spotted dick pudding recept

Een origineel spotted dick pudding recept, een gestoomde pudding uit het Engeland van de 19e eeuw. Met aanwijzingen hoe je pudding stoomt. Bron: Pride and Pudding (klik hier voor een review)

chocolade kersenijs

Chocolade-kersenijs

We zijn sinds de Zomerzoet review verslaafd aan yoghurt-honingijs en dit is een luxe variant geïnspireerd op Siciliaanse cannoli. Uit het oogstrelende L' Art de la Table.

yoghurtijs met honing en aardbeiensaus

Yoghurtijs met honing en aardbeiensaus

Een kind kan de was doen zo simpel is dit recept uit Zomerzoet. De foto's bij het recept laten het zien.

recept rabarberjam met rozen

Recept rabarberjam met rozen

Net als asperges is rabarber een echte seizoensgroente. Van huis uit aten wij de moesgroente alleen als dessert, zó of met vanillevla. Dat is natuurlijk heerlijk maar je kunt er ook eens jam mee maken.
Niet zo maar een rabarberjam, nee hier voeg je rozensiroop en kardemom aan toe voor een exotisch accent.

fruittaart

Recept fruittaart met vanillekwark

Wil je een niet te calorierijke en frisse zelfgemaakte taart? Probeer dan eens deze vanille fruittaart van biscuitdeeg met kwark en vers fruit. Je kiest je fruit afhankelijk van het seizoen bijvoorbeeld aardbeien (lente), frambozen/nectarine (zomer) of pruimen (herfst). In de winter kun je uiteraard ook diepvriesfruit of fruit van verder weg nemen.

kardemom

Peren met ijs en choco kardemom saus

Een super makkelijk recept voor een delicious dessert.
Kardemom is van oorsprong een medicinale plant en wordt zowel in hartige (curry’s) als zoete gerechten (speculaas) verwerkt. De combinatie met chocolade en peer is verrukkelijk.

bakken met barbie

Citroentaart van Barbie (ja die van Ken)

In Barbie's kookboek uit de jaren zestig geeft ze ons haar lievelingsrecepten voor feestelijke ontbijten, hapjes en smulschoteltjes. En dus ook dit recept voor een citroentaart.

warme appeltjes met kaneelroom

Warme appeltjes met kaneelroom

Dat slagroom met een beetje kaneel erdoor zo lekker kan smaken! Thuis maar eens uitgeprobeerd op de appeltaartvulling … en ja hoor, ook heel lekker.