Ontbijt

Category: Ontbijt

beans on toast

beans on toast – huisgemaakt

Een linzencurry met bloemkool en zoete aardappel die echt vegetarisch is (dus zonder zuivel of ei) uit het kookboek Veggie Very Much. De hoeveelheden zijn hier en daar aangepast.

frambozen chocoladepasta

Frambozen chocoladepasta

In het boek vol heerlijke jam en zuurrecepten van Philippine van der Goes stond deze goddelijke frambozen chocoladepasta. Alsof je bonbons op brood eet zo lekker!
Ik geef je tips hoe je dit recept simpel zonder sapcentrifuge kunt maken.

pruimenjam

pruimenjam met slechts 10% suiker

Zelfgemaakte jam is veel lekkerder. En je bepaalt zelf hoeveel suiker er in zit. Met Konfitura of Marmello kan dat zelfs zonder suiker toe te voegen. De jam is dan wel minder lang houdbaar (zo'n 6 maanden).

zoete ontbijtbroodjes

Zoete ontbijtbroodjes

"Deze zoete ontbijtbroodjes houden het midden tussen briochebroodjes en muffins. Ze zijn zó klaar, dus maak ik ze 's ochtends lekker vers, dan zijn ze het allerlekkerst!" Aldus Susan Aretz alias ‘Smulpaapje’ in 'Wat eten we vandaag'