18 augustus 2016 Marlene Bijlsma

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/kitchentablehappiness.nl/httpdocs/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89
aarbeiensorbetijs
aarbeiensorbetijs
aarbeiensorbetijs

Aardbeiensorbetijs met basilicum

  , ,

augustus 18, 2016

Een fris zomers recept dit aardbeiensorbetijs uit Altijd IJs. Door de basilicum een verrassende combinatie. Makkelijk te maken met of zonder ijsmachine. Johannesbroodpitmeel zorgt voor binding en verbetert de structuur van het sorbetijs.

  • Prep: 10 mins
  • Yields: 1/2 liter = circa 5-6 bollen

Ingredients

300 g aardbeien

200 ml suiker- of honingwater (gemaakt door 140 g suiker of honing op te lossen in 200 ml water)

optioneel: 1 el johannesbroodpitmeel

10 basilicumblaadjes, in kleine stukjes gescheurd + een paar extra hele blaadjes

keukenmachine

ijsmachine of staafmixer

luchtdichte vriezerdoos

Directions

1Pureer de aardbeien in de keukenmachine (of met de staafmixer) en meng ze met het suiker- of honingwater ene eventueel het johannesbroodpitmeel.

2Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine. Voeg het basilicum toe en schep het ijs vanuit de ijsmachine in een luchtdichte vriezerdoos en laat het nog minstens 2 uur in de vriezer staan.

aardbeiensorbetijs

3Zonder ijsmachine: giet het aardbeienmengsel in een luchtdichte vriezerdoos en vries het in. Breek na 2-3 uur de ijskristallen, idealiter met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit ieder uur gedurende 3-4 keer tot het ijs zacht is geworden. Voeg aan het einde het basilicum toe. Laat het ijs gedurende 7-8 uur in de vriezer staan.

4Serveer met extra basilicumblaadjes.

aarbeiensorbetijs

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*