28 april 2016 Marlene Bijlsma

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/kitchentablehappiness.nl/httpdocs/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89
basisrecept_ravioli
basisrecept_ravioli
basisrecept_ravioli

basisrecept ravioli – Vintage vrijdag

  , ,

april 28, 2016

Roffioelen aten we al in de 16e eeuw in Nederland blijkt uit schilderijen. Maar een modern basisrecept ravioli is handiger. Bron: De Zilveren Lepel.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

200 g bloem (liefst type 00) + extra voor het bestuiven

2 eieren, losgeklopt

100 g gare spinazie, uitgelekt en fijngehakt

zout

pastamachine (optioneel)

Directions

1Zeef de bloem met een mespunt zout, maak er een bergje van met een kuiltje in het midden en doe er de eieren en de spinazie in. Werk er met uw vingertoppen beetje bij beetje de bloem door en kneed het deeg een paar minuten. Als de spinazie erg vochtig is, voegt u beetje bij beetje meer bloem toe. Maak er een bal van en laat hem 15 minuten rusten. [Dek de bal af met folie of een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen].

2Rol de bal op een licht met bloem bestoven aanrecht tot een tamelijk dik vel uit of doe dat met de pastamachine.

3Een frisse lichte vulling is bijvoorbeeld ricotta met parmezaan, basilicum en wat knoflook op smaak gemaakt met peper. Lekker met een simpele zelfgemaakte pastasaus (pondje kerstomaatjes, verse Italiaanse kruiden en een gefruit uitje samen met 1½ dl passata verwarmen).

4Bron: De zilveren lepel

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*