28 augustus 2016 Marlene Bijlsma
beans on toast
beans on toast
beans on toast

beans on toast – huisgemaakt

  ,

augustus 28, 2016

Niet te vergelijken met het kant-en-klare spul uit blik. Neem de moeite om het zelf te maken en je hebt ultiem comfort food. Recept uit Ontbijt van Maria Grimm.

  • Prep: 12 hrs
  • Cook: 2 hrs 45 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

400 gr gedroogde witte bonen

olijfolie

150 gr gerookte bacon, in stukjes

2 middelgrote uien, gehakt

4 el maple syrup

1 blik tomaten

3 el ciderazijn

500 ml water

Directions

1Doe de bonen in een schaal met water en week ze de hele dag (of nacht).

2Giet de bonen af en doe ze in een grote pan. Voeg water toe zodat ze ruim onderstaan en breng het water aan de kook. Kook de bonen 45 minuten op laag vuur. Als de bonen zacht zijn, giet je ze af.

3Verhit wat olijfolie in een grote sauspan en voeg de bacon en de ui toe. Bak tot de ui zacht en glazig is. Voeg de maple syrup, tomaten, azijn, bonen en water toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag.

4Laat een uur of twee sudderen of tot de bonen bijna uit elkaar vallen. Roer af en toe en voeg, als de saus te droog wordt, wat extra water toe.

5Serveer de gestoofde bonen op een goed stuk toast.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*