29 april 2016 Marlene Bijlsma
salade_dressing
salade_dressing
salade_dressing

Caesar dressing

  

april 29, 2016

Met dit klassieke recept voor een Caesar dressing maak je van een saaie krop sla een prachtige salade. Recept uit Keukengeheimen van Dille en Kamille.

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: ca. 500 ml

Ingredients

200 ml dikke (Griekse) yoghurt

6 zoute ansjovisfilets uit olie, heel fijn gesneden

2 teentjes knoflook, geperst

50 gram mosterd

150 ml olijfolie

zout en versgemalen zwarte peper

ook nodig: een beugelfles van 0.5 liter

Directions

1Was de beugelfles af in goed heet sop of in de afwasmachine. Spoel het om met schoon water en laat het tot gebruik omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.

2Meng yoghurt, knoflook, mosterd en fijngesneden ansjovis door elkaar in een kom.

3Voeg nu in een dun straaltje de olijfolie toe, klop met je garde tot een je een gladde saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.

4Giet de vinaigrette door een trechter in een schoon beugelflesje, sluit het af en schud een paar keer flink.

5Bron: Keukengeheimen van Dille en Kamille

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*