30 maart 2016 Marlene Bijlsma

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/kitchentablehappiness.nl/httpdocs/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89
chili_sin_carne
chili_sin_carne
chili_sin_carne

Chili sin carne

  , ,

maart 30, 2016

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

1 prei

chilipepertje

1 teen knoflook

klein blikje crispy mais

1 courgette

1 rode paprika (geel of groen mag ook)

1 groot blik bruine bonen

1 blik kidneybonen naturel

snufje chilipoeder

½ theelepel gerookt paprikapoeder

½ zak tortillachips naturel

geraspte kaas

crème fraîche

ijsbergsla

optioneel: vega gehakt

Directions

1Snijd de prei in ringen en fruit ze in wat olie in een braadpan. Snijd de peper fijn (zaadlijsten en pitjes maken het pittiger) en bak samen met de fijngehakte teen knoflook even mee. Voeg dan de crispy mais, de in blokjes gesneden courgette, rode paprika en de gewassen en uitgelekte bonen toe. Tenslotte naar smaak chilipoeder en gerookt paprikapoeder erbij doen. Lekker op een laag pitje laten pruttelen onder af en toe roeren.

2Verwarm ondertussen de oven voor op 200ºC. Leg de tortillachips op een bakplaat en strooi er een handje geraspte kaas over, zoveel als je lekker vindt. Laat de tortillachips warm worden tot de kaas enigszins is gesmolten.

3Serveer de chili met de warme tortillachips, een dot crème fraîche en in reepjes gesneden ijsbergsla.

4Een dag later is deze chili nog lekkerder.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*