10 juli 2015 Marlene Bijlsma

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/kitchentablehappiness.nl/httpdocs/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89
chocolade kersenijs
chocolade kersenijs
chocolade kersenijs

Chocolade-kersenijs

  , ,

juli 10, 2015

We zijn sinds de Zomerzoet review verslaafd aan yoghurt-honingijs en dit is een luxe variant geïnspireerd op Siciliaanse cannoli. Uit het oogstrelende L' Art de la Table.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

400 g volle Griekse yoghurt

150 g ricotta van schapenmelk of gewone ricotta

merg van 2 vanillestokjes

2-3 eetl honing

150 g verse kersen, gehakt

2 eetl pure chocolade, grofgeraspt (liefst met 70% cacao of meer)

Directions

1Meng de yoghurt, ricotta en het vanillemerg. Voeg honing naar smaak toe.

2Draai het mengsel in een ijsmachine of zet het in een afgesloten bakje in de vriezer; roer in dat geval gedurende 2-3 uur elke 30 minuten grondig door.

3Roer tegen het einde van het proces de kersen en chocolade erdoor.

4Haal minstens 10 minuten voor het serveren uit de vriezer.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*