22 april 2016 Marlene Bijlsma
lasagne
lasagne
lasagne

Groente lasagne

  , ,

april 22, 2016

Maak van lasagne een super groente verstopper. Wedden dat je kinderen dit (wel) lekker vinden? Ook als ze normaal bij spinazie hun neus optrekken.

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

1 courgette

1 aubergine

voor de kruidenolie:

4 el olijfolie

2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

2 tenen knoflook, fijngewreven met zout

2 uien, gesnipperd

2 el olijfolie

2 blikken tomatenblokjes

2 el kappertjes

zout en peper

1 zak spinazie (400 g)

2 el olijfolie

1 pak koelverse lasagnebladen (250 g)

mozzarella grande (200 g uitlekgewicht), in plakken

150 g pittig belegen geraspte kaas

Ook nodig:

grillpan

ovenschaal

Directions

1Snijd de courgette en de aubergine in dunne plakken. Maak kruidenolie van de olijfolie, de knoflookpasta en de kruiden. Bestrijk de plakken aubergine en courgette met de kruidenolie. Verhit de grillpan en grill de groenten in porties in 6-8 minuten aan beide zijden kort.

2Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit de 2 el olijfolie in een pan en fruit de uien glazig. Voeg de tomatenblokjes toe evenals zout en peper naar smaak. Laat een minuut of 10 sudderen en voeg op het laatst de kappertjes toe.

3Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan of wok en laat de spinazie hier op hoog vuur in porties slinken. Giet het overtollige vocht af.

4Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje tomatensaus en vervolg met lasagnebladen. Daar bovenop komen de groenten, en geraspte kaas. Maak zo nog een paar lagen.

5Eindig met tomatensaus of spinazie en bedek met de plakken mozzarella. Bak de lasagne zo'n 20 minuten in de oven tot het vocht verdampt is en de lasagnebladen gaar zijn.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*