19 oktober 2016 Marlene Bijlsma

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/kitchentablehappiness.nl/httpdocs/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89
lasagne van geroosterde bietjes
lasagne van geroosterde bietjes
lasagne van geroosterde bietjes

Lasagne van geroosterde bietjes

  , ,

oktober 19, 2016

Deze overheerlijke lasagne van geroosterde bietjes komt uit Heerlijke Chaos van Simone van den Berg

afbeelding Simone van den Berg
  • Prep: 1 hr
  • Cook: 45 mins
  • Yields: 4 personen

Ingredients

8 bieten van verschillende kleuren

3 el olijfolie

3 uien, fijngesnipperd

60 g roomboter

60 g bloem

500 ml slagroom

peper en zout

snufje nootmuskaat

1 el rozemarijn, fijngehakt

1 el tijm, fijngehakt (alleen de blaadjes)

100 g geitenkaas

50 g Parmezaanse kaas, geraspt

rucola, om te serveren

bieslook

ovenschaal

steelpan

Directions

1Verwarm de oven voor op 225 °C. Borstel de bieten schoon onder de kraan, droog af en verpak per stuk in aluminiumfolie. Rooster in een ovenschaal circa 45-60 minuten. Prik met de punt van een mes in een bietje om te zien of het gaar is. Haal uit de oven en laat even afkoelen.

2Fruit de uien met de olijfolie in een pannetje langzaam, tot ze zacht en glazig zijn. Draai de temperatuur van de oven terug naar 180 °C.

3Smelt de roomboter in een steelpannetje, voeg bloem toe en roer tot er een papje ontstaat. Laat even garen en voeg dan al roerend beetje bij beetje de slagroom toe. Laat nog even indikken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

4Snijd de afgekoelde bieten in dunne plakken en bouw de lasagne op in een kleine ovenschaal. Begin met een laagje biet, daarna een schepje uien en vervolgens een scheut saus. Ga door met het maken van laagjes tot alles op is of je vorm vol zit. Strooi wat fijngehakte rozemarijn en tijm over de lasagne, verdeel er brokjes geitenkaas over en eindig met Parmezaanse kaas.

5Bak de bietjeslasagne 30 minuten en serveer met een handje rucola en verse bieslook.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*