27 oktober 2015 Marlene Bijlsma

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/kitchentablehappiness.nl/httpdocs/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89
pruimencakejes
pruimencakejes
pruimencakejes

pruimencakejes

  , ,

oktober 27, 2015

Het oorspronkelijke recept voor cakejes met supermarkt pruimenjam heb ik voor de Foodblogswap aangepast. Onder meer door zelf jam te maken. Dat recept vind je elders.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 12 stuks

Ingredients

90 g boter, zacht

255 g bloem

¾ tl bakpoeder

2 tl koek- en speculaaskruiden

¼ tl zout

3 grote eierdooiers

90 g lichtbruine basterdsuiker

1,3 dl karnemelk

120 g pruimenjam (voor zelfgemaakte jam zie recept elders)

eventueel verse pruimen, in partjes, voor de garnering

Extra nodig

1 cupcake bakblik, 12 papieren cupcakevormpjes

Directions

1Verwarm de oven voor op 170°C. Plaats de papieren cupcakevormpjes in de holtes van het cupcakebakblik.

2Klop 90 g zachte boter, de bloem, het bakpoeder, de koekkruiden en het zout op lage snelheid door elkaar tot zich een kruimelig mengsel vormt.

3Klop de eierdooiers, basterdsuiker, karnemelk en 90 g van de pruimenjam met een mixer in een aparte kom door elkaar.

4Doe de helft van dit karnemelk-mengsel bij de droge ingrediënten en meng ze op lage snelheid door elkaar. Voeg het resterende karnemelk-mengsel toe en klop het beslag op matige snelheid glad.

5Vul de papieren vormpjes voor een derde deel met het beslag en schep hier een volle theelepel pruimenjam op, gevolgd door een gelijke hoeveelheid beslag (vul de vormpjes voor twee derde).

6Bak de cakejes circa 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkanten terugveren als je ze indrukt.

7Laat de cakejes 10 minuten afkoelen in de bakvorm en plaats ze dan op en rooster om helemaal koud te worden. Versier de cakejes eventueel met partjes pruim.

8Van de 3 overgebleven eiwitten kun je pavlova maken of meringues. En dat kan best 1 of 2 dagen later mits je de eiwitten in de koelkast bewaart.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*