28 april 2016 Marlene Bijlsma
energierepen
energierepen
energierepen

Recept Energierepen

  , ,

april 28, 2016

Wil je wel eens wat anders meenemen naar werk of school dan een kant-en-klare suikerrijke reep, probeer dan eens deze energierepen vol graan en fruit.

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 10 à 12 stuks

Ingredients

150 gram ontpitte gedroogde dadels

2 eetlepels havermout

50 gram rozijnen

50 gram gedroogde cranberries

35 gram goijbessen

150 gram havermout

150 gram amandelen

75 g pure chocolade (72%)

2 eetlepels gebroken lijnzaad

2 eetlepels sinaasappelsap

2 theelepels kaneel

½ theelepel zout.

Directions

1Verwarm de oven voor op 150 ºC.

2Snijd 150 gram ontpitte gedroogde dadels grof en overgiet ze met kokend water. Laat 10 minuten staan.

3Bekleed een bakvorm van 18 x 28 cm met bakpapier. Laat het papier flink uitsteken. Strooi er 2 eetlepels havermout in.

4Laat de dadels uitlekken in een zeef, doe ze in de keukenmachine en pureer. Voeg toe: 50 gram rozijnen, 50 gram gedroogde cranberries, 35 gram goijbessen, 150 gram havermout, 150 gram amandelen, 75 g pure chocolade (72%), 2 eetlepels gebroken lijnzaad, 2 eetlepels sinaasappelsap, 2 theelepels kaneel en ½ theelepel zout.

5Maal alles een paar keer kort tot een grof mengsel. Voeg tot slot 4 eetlepels honing toe en schep alles door elkaar.

6Verdeel het mengsel over het bakblik en druk aan met een spatel. Vouw het bakpapier terug over de bovenkant. Bak de koek 20 minuten en laat helemaal afkoelen.

7Snijd ' m dan in stukken en bewaar deze in een trommel. Wikkel in vrolijk papier, neem mee en eet er wat fruit bij.

8Variatie: voor de vulling van deze energierepen kun je ook heel gemakkelijk een restje zelfgemaakte granola of een kant en klare muesli gebruiken.

9Bron: Happi.food van Happinez

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*