27 oktober 2015 Marlene Bijlsma
pruimenjam
pruimenjam
pruimenjam

pruimenjam met slechts 10% suiker

  , ,

oktober 27, 2015

Zelfgemaakte jam is veel lekkerder. En je bepaalt zelf hoeveel suiker er in zit. Met Konfitura of Marmello kan dat zelfs zonder suiker toe te voegen. De jam is dan wel minder lang houdbaar (zo'n 6 maanden).

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: ongeveer 1 grote pot

Ingredients

500 g pruimen, ontpit en in stukjes gesneden

50 g suiker

15 ml (= ong. 2 el) limoensap

15 g Biovegan Konfitura

2 tl koek- en speculaaskruiden

Extra nodig:

staafmixer

1 grote gesteriliseerde jampot

Directions

1Doe de pruimenstukjes, suiker en limoensap in een pan en pureer grof met de staafmixer.

2Roer de Biovegan Konfitura en kruiden er goed doorheen en zet de pan op het vuur. Laat al roerend 3 minuten doorkoken.

3Vul de gesteriliseerde pot tot aan de rand met de hete jam en sluit direct af.

4Zet de pot 5 minuten op zijn kop zodat een vacuüm ontstaat.

5Je kunt natuurlijk wat jam achterhouden en af laten koelen in een kom, om direct te gebruiken in het recept voor de pruimencakejes. Dan hoef je de pot niet aan te breken.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*