29 mei 2015 Marlene Bijlsma

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/kitchentablehappiness.nl/httpdocs/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89
zoete ontbijtbroodjes
zoete ontbijtbroodjes
zoete ontbijtbroodjes

Zoete ontbijtbroodjes

  ,

mei 29, 2015

"Deze zoete ontbijtbroodjes houden het midden tussen briochebroodjes en muffins. Ze zijn zó klaar, dus maak ik ze 's ochtends lekker vers, dan zijn ze het allerlekkerst!" Aldus Susan Aretz alias ‘Smulpaapje’ in 'Wat eten we vandaag'

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: minimaal 12 muffins

Ingredients

250 g bloem

175 g suiker

10-15 g bakpoeder

5 g zout

1 tl sinaasappelrasp

100 ml melk

100 ml yoghurt

2 eieren

150 g gedroogde cranberry's

Directions

1Verwarm de oven voor op 175ºC. Voorzie een muffinbakblik van papieren vormpjes, of boter kleine bakblikjes in.

2Meng bloem, suiker, bakpoeder, suiker en sinaasappelrasp in een kom door elkaar. Mix in een maatbeker de melk, yoghurt en eieren door elkaar en giet dit bij de droge ingrediënten.

3Schep goed om, maar roer niet te lang. Meng tenslotte de cranberry's erdoor. Giet het beslag in de vormpjes, ongeveer voor twee derde gevuld.

4Bak 20-25 minuten, tot de broodjes mooi goudbruin en gaar zijn. Warm uit de oven zijn ze superlekker.

5Serveertip: Snijd de broodjes open en besmeer ze met roomboter en sinaasappelmarmelade

6Ik heb een gewone muffinvorm met 12 holtes qua grootte en toch hield ik nog zo veel beslag over dat ik als de wiedeweerga nog een klein bakblik in moest vetten. Ze waren inderdaad makkelijk te maken en nog belangrijker; ze zijn goedgekeurd door mijn twee smulpaapjes.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*