review Keukengeheimen – Liefde voor koken en eten

review Keukengeheimen – Liefde voor koken en eten
4 maart 2016 Marlene Bijlsma

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/kitchentablehappiness.nl/httpdocs/wp-content/themes/atelier/swift-framework/content/sf-post-formats.php on line 89
keukengeheimen

De direct herkenbare stijl van Yvette van Boven’s tekeningen spat van de voorpagina af. Een heel basic boekje gedrukt op FSC papier en met bio inkt – dat past heel goed bij de stijl van Dille & Kamille. Een gevaarlijke winkel; als je er binnenloopt word je vanzelf hebberig en kom je met meer thuis dan je van plan was.

keukengeheimenDe uitleg van de vele keukentechnieken maakt dat ‘Keukengeheimen’ geen promotieboek voor Dille & Kamille spullen is geworden. In zes hoofstukken komen diverse methoden aan bod zoals mengen, snijden, stomen en grillen. Een apart hoofdstuk is ingeruimd voor het thuisbakken en voor houdbaarheid & bewaren. Tussendoor barst het van de handige tips. Wist jij dat als je een of meer stijfgeslagen eiwitten door je cakebeslag mengt de cake veel luchtiger wordt?

De uitklaplijst helemaal achterin vertelt welke smaakmakers je in welke gerechten kunt gebruiken. Superhandig als je nog niet zo bedreven bent in de keuken en eens wat wil uitproberen; van anijszaad tot vijfkruidenpoeder.
Als bonus een losse groente- en fruitkalender zodat je met de seizoenen mee kunt eten. Plus een lijst met gewichten, oventemperaturen en vloeistoffen (hoeveel milliliter is een Engelse of Amerikaanse fluid ounce bijvoorbeeld!). De losse posters hebben wel grote kans op den duur zoek te raken.
In plaats van een index staat achterin een opsomming met uitleg over de meest gebruikte keukentaal – niet echt ‘chef de cuisine’ taal maar meer termen als flamberen, roux, passeren etc.
Het is geen echt klassiek kookboek ook als staan er een aantal leuke en lekkere recepten in aan het eind van ieder hoofdstuk. Het is meer een keukenboek – een naslagwerk voor de beginnende kok waar je gauw even iets in opzoekt.

Wist je dat je Caesar dressing heel makkelijk zelf kunt maken? Het recept vind je onder aan de recensie. Het is een van de leuke basisrecepten die je in ‘Keukengeheimen‘ vindt.

Een boekje dat je meegeeft als zoon- of dochterlief op zichzelf gaat wonen. Jammer dat het geen harde kaft heeft want de kans dat het beduimeld raakt of scheurt door veelvuldig gebruik is aanwezig. Veel plezier in je keuken!

Te koop bij Dille & Kamille winkels en in de webshop
Prijs € 12,95

PS Yvette van Boven is weer op TV: Koken met Van Boven, vanaf 22 februari om 20.25 uur bij de VPRO op NPO2.

fotocredits: Dille & Kamille

Caesar dressing

salade_dressing
salade_dressing

Caesar dressing

  

maart 4, 2016

Met dit klassieke recept voor een Caesar dressing maak je van een saaie krop sla een prachtige salade. Recept uit Keukengeheimen van Dille en Kamille.

  • Prep: 5 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: ca. 500 ml

Ingredients

200 ml dikke (Griekse) yoghurt

6 zoute ansjovisfilets uit olie, heel fijn gesneden

2 teentjes knoflook, geperst

50 gram mosterd

150 ml olijfolie

zout en versgemalen zwarte peper

ook nodig: een beugelfles van 0.5 liter

Directions

1Was de beugelfles af in goed heet sop of in de afwasmachine. Spoel het om met schoon water en laat het tot gebruik omgekeerd uitlekken op een schone theedoek.

2Meng yoghurt, knoflook, mosterd en fijngesneden ansjovis door elkaar in een kom.

3Voeg nu in een dun straaltje de olijfolie toe, klop met je garde tot een je een gladde saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.

4Giet de vinaigrette door een trechter in een schoon beugelflesje, sluit het af en schud een paar keer flink.

5Bron: Keukengeheimen van Dille en Kamille

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*