Altijd ijs tijd

Altijd ijs tijd
19 augustus 2016 Marlene Bijlsma
altijd ijs

Onlangs kwam Marleen Visser’s eerste kookboek Altijd IJs uit. Haar grote passie is koken en fotograferen. En dat is te zien, neem maar eens een kijkje op haar foodblog sharelovenotsecrets.

Ze bewijst met maar liefst honderd ijsrecepten dat je echt altijd ijs kunt maken – in ieder seizoen – en dat zelfs zonder ijsmachine (Hoewel die laatste wel handig is). Tijdens het schrijven en uitwerken werd ze binnen haar vriendenkring gekscherend ‘De ijskoningin’ genoemd. En als je dan ook nog in de jury van de Nederlandse IJsVak-Wedstrijden wordt gevraagd, nou dan mag je jezelf zo langzamerhand een ijs-expert noemen.

Meer over de review van ‘Altijd IJs’ lees je op Kookboekennieuws.

Het recept voor zomerse aardbeiensorbet uit Altijd IJs deel ik met je. De combinatie met basilicum is verrukkelijk, kan ik uit eigen ervaring melden. Ik zou zeggen koop dat boek want daar kun je het hele jaar rond plezier van hebben.

Bewaren

 Aardbeiensorbetijs met basilicum

aarbeiensorbetijs
aarbeiensorbetijs

Aardbeiensorbetijs met basilicum

  , ,

augustus 19, 2016

Een fris zomers recept dit aardbeiensorbetijs uit Altijd IJs. Door de basilicum een verrassende combinatie. Makkelijk te maken met of zonder ijsmachine. Johannesbroodpitmeel zorgt voor binding en verbetert de structuur van het sorbetijs.

  • Prep: 10 mins
  • Opbrengsten: 1/2 liter = circa 5-6 bollen

Ingrediënten

300 g aardbeien

200 ml suiker- of honingwater (gemaakt door 140 g suiker of honing op te lossen in 200 ml water)

optioneel: 1 el johannesbroodpitmeel

10 basilicumblaadjes, in kleine stukjes gescheurd + een paar extra hele blaadjes

keukenmachine

ijsmachine of staafmixer

luchtdichte vriezerdoos

Aanwijzingen

1Pureer de aardbeien in de keukenmachine (of met de staafmixer) en meng ze met het suiker- of honingwater ene eventueel het johannesbroodpitmeel.

2Met ijsmachine: bereid het ijs volgens de instructies van de ijsmachine. Voeg het basilicum toe en schep het ijs vanuit de ijsmachine in een luchtdichte vriezerdoos en laat het nog minstens 2 uur in de vriezer staan.

aardbeiensorbetijs

3Zonder ijsmachine: giet het aardbeienmengsel in een luchtdichte vriezerdoos en vries het in. Breek na 2-3 uur de ijskristallen, idealiter met een staafmixer en een vork voor de zijkanten. Herhaal dit ieder uur gedurende 3-4 keer tot het ijs zacht is geworden. Voeg aan het einde het basilicum toe. Laat het ijs gedurende 7-8 uur in de vriezer staan.

4Serveer met extra basilicumblaadjes.

aarbeiensorbetijs

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*