Kitchen Table Happiness Blog

Kitchen Table Happiness Blog

  • dec032014

    Terroir uit Nederland

    No Comments

    Zo, eerst maar eens een misverstand uit de weg ruimen. Voor Slow Food hoef je niet altijd uren de tijd te hebben, dat bewijst Liever Lokaal met een aantal snelle recepten. Wat heeft slow food met Liever Lokaal te maken? Nou ze delen een aantal uitgangspunten: eten volgens de seizoenen en ervoor kiezen om de impact op de omgeving klein te houden, zelf kweken en af en toe wild te “oogsten” bijvoorbeeld. En zo min mogelijk pakjes & zakjes natuurlijk.

    Lees meer
  • nov062014
    ayers-rock

    Duurzaam uit Down Under

    No Comments

    Twintig jaar geleden trok ik met mijn rugzak langs dust roads van Darwin naar Alice Springs. Dat ruige rode landschap met hun laid back bewoners zie ik wel een beetje terug in de stijl van De Urban Cook. Voor me ligt een kloek boek met een onmiskenbare eco-uitstraling, gedrukt op FSC papier en bijna 290 pagina’s dik! Duurzaam eten kan ook in de stad volgens Mark Jensen, een Aussie chef uit Sydney. En dat zonder dat we razende eco-krijgers hoeven te worden.

    Lees meer
  • nov022014
    paddenstoelen_plukken

    To pick or not to pick

    1 Reactie

    Afgelopen weekend tijdens een mooie zonnige wandeling in ’s Gravenland kwam ik ze bij bosjes tegen. Ze horen onafscheidelijk bij de herfst, maar ook in andere jaargetijden kun je eetbare paddenstoelen vinden. En veel meer soorten dan je misschien in eerste instantie denkt. Cantharellen ken je wellicht als bosbewoners, maar ook oesterzwammen groeien in het wild.

    Lees meer
  • okt242014
    chocoladetruffels

    Slim snoepen

    No Comments

    Oeps, ik heb vast het een en ander gemist in gezond voedingsland want ik had nog nooit van Amber Albarda gehoord. Terwijl op de binnenkant van de achterflap maar liefst vijf andere boeken van haar hand prijken. En dus ook dit zesde ‘Gezond Trakteren’ boekje met feestelijk lekkers voor kinderverjaardagen.

    Lees meer
  • okt212014
    markt-groente

    Eat your vegs!

    No Comments

    “Gastroporno” – wijlen Johannes van Dam kon zich er mateloos aan ergeren: “Het gaat alleen om de lekkere plaatjes”. En nu maak ik me er zelf ook schuldig aan beken ik, want in eerste instantie zijn de foto’s niet allemaal even aantrekkelijk (in tweede instantie trouwens ook niet). Ik krijg er een beetje seventies gevoel bij en ook de opmaak en bladspiegel zijn verre van fraai te noemen.

    Lees meer
  • okt072014
    niven-kunz

    De Proeverij: Masterclass Niven

    No Comments

    Half september was ik bij de ‘Delicious. presenteert NIVEN 80/20 Kooktour’ en kreeg een masterclass van chefkok Niven Kunz. “Hij lijkt in de verste verte niet op een sterrenchef – en dat bedoel ik als een compliment.”

    Lees meer