Kitchen Table Happiness Blog
- sep022014
Sfeervol kijk-, lees en kookboek
No CommentsLees meerHalverwege het boek heb ik de neiging om het weg te leggen. Om direct naar het tuincentrum te hollen voor zaden en plantjes vanwege acuut jeukende groene vingers.
0Marlene Bijlsma - sep022014
Groenten spelen de hoofdrol in bekroond boek
No CommentsLees meerEen tijd geleden schreef ik een blog over murw gekookte andijvie en bloemkoolprut met een putlucht. Nou, dat zal je in dit kookboek van culinair journaliste Janneke Vreugdenhil gelukkig niet tegenkomen.
Marlene Bijlsma - jun252014
Het einde van patat met appelmoes
No CommentsLees meerHet eeuwige kindermenuutje was Johannes van Dam al een doorn in het oog. Buiten de deur eten zou educatief kunnen zijn, schreef hij bijna vijftien jaar geleden in één van zijn beroemde columns genaamd: “Land van appelmoes”. Is er in de tussentijd al wat veranderd?
Marlene Bijlsma - jun052014
Jam – de zoete verleiding
No CommentsLees meerMijn zondagochtendbeschuitje eet ik het liefst met zelfgemaakte aardbeienjam, echter voor het schap met jam in de supermarkt verbaas ik me over de enorme keuze.
Marlene Bijlsma - mei262014
Daar zit een luchtje aan
No CommentsLees meerHet is weer aspergetijd en ik wed dat ‘het witte goud’ bij veel mensen al op het menu heeft gestaan, misschien ook wel bij jou. Zelf vind ik het een heerlijke lentegroente. Als klassieker met ham en gekookt ei, maar ook op talloze andere manieren klaar te maken.
Marlene Bijlsma - apr162014
Van toen en nu – andijvie
No CommentsLees meerIs snuffelen in oude kookboeken een officiële hobby? Wat een genot kan het zijn, stoffig papier, dat taalgebruik, me verbazend over bereidingswijzen en keukengerei dat al lang niet meer in gebruik is. Wie weet er nog wat zakeieren zijn, of heeft een paardenharenzeef in het keukenkastje liggen?
Marlene Bijlsma