Kitchen Table Happiness Blog

Kitchen Table Happiness Blog

  • sep072016
    naakte ravioli

    Naakte ravioli maken op de UvA Summerschool

    No Comments

    Hoe maak je naakte ravioli? En wat heeft dat te maken met de UvA Summerschool? Ik leg het uit in deze blog met uiteraard ook een recept.

    Elk jaar organiseren de Bijzondere Collecties en de Leerstoelgroep Boekwetenschap en Handschriftenkunde van de UvA een summer school History of the Book.

    Lees meer
  • sep022016
    smoothies

    Smoothies zijn ze nu wel of niet gezond?

    1 Reactie

    Vraag jij je ook wel eens af of smoothies echt gezond zijn? Ik zet een paar feiten op een rij en laat je zien hoe smoothies passen in een gezond voedingspatroon.

    Lees meer
  • aug302016
    ontbijt

    Ontbijt inspiratie nodig? Beans on Toast

    No Comments

    Kun jij net als ik wel wat ontbijt inspiratie gebruiken? Dan is het boek Ontbijt van Mara Grimm een aanrader. Ze verzamelde recepten van over de hele wereld. Met het ultieme comfort food recept beans on toast.

    Lees meer
  • aug192016
    altijd ijs

    Altijd ijs tijd

    No Comments

    Onlangs kwam Marleen Visser’s eerste kookboek Altijd IJs uit. Haar grote passie is koken en fotograferen. Ze bewijst met maar liefst honderd ijsrecepten dat je echt altijd ijs kunt maken – in ieder seizoen – en dat zelfs zonder ijsmachine

    Lees meer
  • jul112016
    Koken met Klaske

    Kloeke recepten in Koken met Klaske

    No Comments

    De Hollandse vrolijkheid spat van de cover af; een groen buiten met een gul lachende Klaske die iets lekkers presenteert. Dit wordt nog benadrukt door de rood bont geruite rug en het rode leeslint.

    Lees meer
  • jul072016
    Jam en Zuur zelf inmaken

    Jam en Zuur zelf inmaken met recept

    No Comments

    Na de lovende recensie van Jeanette op Kookboekennieuws moest ik Jam & Zuur van Philippine van der Goes gewoon hebben.

    Wat leuk dat jam en zuur zelf inmaken weer helemaal hip is. Met de komst van de vriezer werd de overvloedige moestuinoogst toch vaker geblancheerd en ingevroren dan geweckt.

    Lees meer