Kitchen Table Happiness Blog
- sep072016
Naakte ravioli maken op de UvA Summerschool
No CommentsLees meerHoe maak je naakte ravioli? En wat heeft dat te maken met de UvA Summerschool? Ik leg het uit in deze blog met uiteraard ook een recept.
Elk jaar organiseren de Bijzondere Collecties en de Leerstoelgroep Boekwetenschap en Handschriftenkunde van de UvA een summer school History of the Book.
0Marlene Bijlsma - sep022016
Smoothies zijn ze nu wel of niet gezond?
1 ReactieLees meerVraag jij je ook wel eens af of smoothies echt gezond zijn? Ik zet een paar feiten op een rij en laat je zien hoe smoothies passen in een gezond voedingspatroon.
Marlene Bijlsma - aug302016
Ontbijt inspiratie nodig? Beans on Toast
No CommentsLees meerKun jij net als ik wel wat ontbijt inspiratie gebruiken? Dan is het boek Ontbijt van Mara Grimm een aanrader. Ze verzamelde recepten van over de hele wereld. Met het ultieme comfort food recept beans on toast.
Marlene Bijlsma - aug192016
Altijd ijs tijd
No CommentsLees meerOnlangs kwam Marleen Visser’s eerste kookboek Altijd IJs uit. Haar grote passie is koken en fotograferen. Ze bewijst met maar liefst honderd ijsrecepten dat je echt altijd ijs kunt maken – in ieder seizoen – en dat zelfs zonder ijsmachine
Marlene Bijlsma - jul112016
Kloeke recepten in Koken met Klaske
No CommentsLees meerDe Hollandse vrolijkheid spat van de cover af; een groen buiten met een gul lachende Klaske die iets lekkers presenteert. Dit wordt nog benadrukt door de rood bont geruite rug en het rode leeslint.
Marlene Bijlsma - jul072016
Jam en Zuur zelf inmaken met recept
No CommentsLees meerNa de lovende recensie van Jeanette op Kookboekennieuws moest ik Jam & Zuur van Philippine van der Goes gewoon hebben.
Wat leuk dat jam en zuur zelf inmaken weer helemaal hip is. Met de komst van de vriezer werd de overvloedige moestuinoogst toch vaker geblancheerd en ingevroren dan geweckt.
Marlene Bijlsma