Kitchen Table Happiness Blog
- mei162016
Cornersmith review en recept pickles
No CommentsLees meerJammer is de eerste reactie. Jammer dat het zo ver weg is om zelf eens te gaan eten bij Cornersmith, een workshop te volgen, of hun zelfgemaakte producten in te slaan. Het eetcafé en de inmakerij bevinden zich namelijk in Marrickville, een buitenwijk van Sydney.
0Marlene Bijlsma - apr222016
Lasagne super groente verstopper
No CommentsLees meerDe meeste kinderen houden van pasta en dus ook van lasagne. Maar (groene) groente zoals spinazie dat gaat er een stuk moeilijker in. Daar helpt zelfs geen verhaal over Popeye of sterke spierballen aan mee.
Toch hebben we een succes recept waar maar liefst een zak verse spinazie, een courgette, een aubergine en twee blikken tomatenblokjes ingaan.Marlene Bijlsma - apr182016
Salade seizoen geopend
No CommentsLees meerOok al werkt het weer dit weekend qua temperatuur niet echt mee, hier thuis is het salade seizoen geopend. Natuurlijk kun je ook in de winter prima (warme) salades eten, maar voor mij hoort salade bij de lente en de zomer.
Marlene Bijlsma - mrt252016
Vintage vrijdag – de Oosterse keuken thuis – Indisch eten
No CommentsLees meerSoms kom je een onverwachte schat tegen. Zo trof ik in de kringloopwinkel in mijn woonplaats (een heruitgave van) een Menu-Kalender uit 1934. Die kalender vol menu’s met Indisch eten was opgesteld door de Vereenigingen van Huisvrouwen in N.O. Indië (Batavia). Want ook in Indonesië of Nederlands Indië waren de dertiger jaren moeilijk.
Marlene Bijlsma - mrt162016
De 10 geboden van goed eten – review
No CommentsLees meerVaste Volkskrant lezers kennen Mac van Dinther van zijn restaurant recensies. Daarnaast is hij ook culinair journalist. Hij schrijft uitzoekverhalen over eten en in dat kader schreef hij ‘Gij zult goed eten. De 10 geboden’. Het deed me direct denken aan ’10 Food Rules you should follow’ van Michael Pollan, een bekende Amerikaanse schrijver en activist op het terrein van landbouw, milieu en voeding.
Marlene Bijlsma - mrt112016
Vintage vrijdag – de Oosterse keuken thuis – Chinees
No CommentsLees meerOngelooflijk dat de ‘afhaal’-Chinees pas sinds de jaren vijftig en zestig door Nederlanders werd bezocht. Chinese restaurants waren er al wel voor de Tweede Wereldoorlog maar die richtten zich toch voornamelijk op de Chinezen zelf.
Marlene Bijlsma