Kitchen Table Happiness Blog
- jan052016
Uit de oven van Van Boven – Boekreview
No CommentsLees meerAfgelopen week stond haar nieuwste boekje ‘Uit de oven van Van Boven’ op nummer 1 van de CPNB kookboeken top 10. Yvette van Boven was ook te zien in een speciale kerstserie van Koken met Van Boven bij de VPRO. Die uitzendingen zijn terug te zien via deze link, een aanrader!
0Marlene Bijlsma - jan012016
Gloednieuwe vintage –Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken
No CommentsLees meerGloednieuwe vintage – dat klinkt als een contradictio in terminus. Toch klopt het, want het is immers een gloednieuw jaar en ook het nieuwe boek van Jacques Meerman behandelt historie; van klassieke oudheid tot en met Wina Born. Al eerder schreef ik over culinaire historie, namelijk in de week van de geschiedenis. Daarin kon je lezen over de zoektocht naar de eerste beschrijving van stamppot rauwe andijvie.
Marlene Bijlsma - dec302015
Chili sin carne (Foodblogswap december)
No CommentsLees meerEn hebben jullie lekker gegeten met Kerst? Flink uitgepakt met luxe 5 gangen diner, traditioneel of toch gourmetten? Hoe dan ook op een gegeven moment keert de dagelijkse werkelijkheid terug en is de bodem van de portemonnee in zicht. En dan ook nog goede voornemens in de maak om nu toch echt eens wat gezonder te gaan eten? Dan heb ik een ideaal recept!
Marlene Bijlsma - dec182015
Vintage vrijdag – kweeperen recepten round up
No CommentsLees meerVergeten groenten dat kennen we nu wel. Inmiddels ligt pastinaak en regenboogwortel gewoon naast de bloemkool in de supermarkt. Maar vergeten fruit? Jazeker, dat is er ook.
Marlene Bijlsma - dec112015
Review – Easy Peasy Family gezond eten met kinderen
No CommentsLees meerHet eerste boek ‘Easy Peasy’ ging aan ons voorbij. Logisch, want we zijn al een aantal jaar uit de hapjes-sapjes-en-papjes periode. Die twee bengels uit ons gezin zitten op de basisschool. Dus midden in de doelgroep van ‘Easy Peasy Family’.
Marlene Bijlsma - dec092015
Foodbite – Interview met Yvette van Boven
No CommentsLees meerZe gaat als een speer, Yvette van Boven. Een nieuw boek, opnames voor een vervolg op de VPRO serie, meer dan 100 kerstrecepten voor diverse bladen. En dan ook nog tijd maken voor een interview. De dag nadat we het interview plannen verschijnt Volkskrant Magazine met Yvette van Boven als gasthoofdredacteur.
Marlene Bijlsma