Boekpresentatie Eten uit de Volkstuin

Boekpresentatie Eten uit de Volkstuin
10 april 2015 Marlene Bijlsma
etenuitdevolkstuin

“Wat ziet dat er lekker uit”. “Mag ik eens kijken?”, vraagt het meisje tegenover me in de trein. Ik laat ‘Eten uit de Volkstuin’ aan haar zien. Trek krijg je ervan en zin om de keuken in te duiken, want het ziet er niet alleen lekker uit maar ook alsof het niet al te moeilijk is om te maken. Dat was dus op de terugweg vanuit Amsterdam.

Een paar uur eerder op de allereerste echte zonnige lentedag presenteerde Marleen van Es haar moestuin kookboek bij boekhandel Scheltema op het Koningsplein. ‘Eten uit de Volkstuin’ siert prominent de etalage samen met een tuinkabouter en een kruiwagen.

etenuitdevolkstuin

De etalage bij Scheltema

Boven is het gezellig druk en kunnen we proeven van een aantal recepten die door Marleen zelf zijn klaargemaakt; gazpacho, radijsjes met dip en een lentetaart komen voorbij. Na acht jaar moestuin, vele blogs en een serie adembenemende foto’s kon een kookboek niet uitblijven. Dan is het tijd voor de officiële overhandiging van het eerste exemplaar aan haar zus die uiteraard enorm trots is. En … wie weet komt er nog een vervolg want er zijn nog zo veel groenten waar geen plaats meer voor was, aldus Marleen.

marleenvanes

 

Wil je een wat uitgebreider portret van Marleen en haar moestuin? Klik dan hier voor mijn interview met haar een paar weken geleden in Utrecht. Binnenkort kun je op de site de recensie van ‘Eten uit de Volkstuin’ lezen, uiteraard met een recept!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*