
En hebben jullie lekker gegeten met Kerst? Flink uitgepakt met luxe 5 gangen diner, traditioneel of toch gourmetten? Hoe dan ook op een gegeven moment keert de dagelijkse werkelijkheid terug en is de bodem van de portemonnee in zicht. En dan ook nog goede voornemens in de maak om nu toch echt eens wat gezonder te gaan eten? Dan heb ik een ideaal recept!
Want peulvruchten zijn budgetvriendelijk en ook nog eens heel gezond. Ze zijn voedzaam, bevatten vezels en kunnen prima vlees vervangen. De Wereld Landbouw Organisatie FAO heeft 2016 tot het Jaar van de peulvruchten uitgeroepen en volgens de Gezondheidsraad moeten we ze minstens een keer per week verorberen.
Het originele recept komt van de leuke blog duizenden1dag. Bij de Foodblogswap kook je van iemand anders zijn of haar blog en verander je dat recept. Martine blogt al vijf jaar en werkt met mensen met een lichte verstandelijke beperking en ernstig probleemgedrag. Het werk speelt zich grotendeels af in de moestuin. Wil je meer weten over Martine of waarom haar blog duizenden1dag heet? Neem dan zelf eens een kijkje op haar site.
De snelle chili con carne (recept uit 2011) is toe aan een upgrade: het wordt chili sin carne (zonder vlees) en met meer groenten. Wil je supersnel neem dan een kant-en-klaar voorgesneden zak met Italiaanse groenten. Zelf kies ik voor ongesneden (want veel goedkoper) en met een biologisch groentepakket ben ik er aan gewend. Wil je nog een extra bite omdat je anders het vlees mist, kies dan voor vega gehakt. Wij eten er sla bij, lekkere warme tortillachips en wat crème fraîche.