Food photo en styling workshop

Food photo en styling workshop
24 april 2015 Marlene Bijlsma
food photo

Tegenwoordig bekijk ik tijdschriften en kookboeken heel anders. Ja dat komt inderdaad doordat ik recensies schrijf voor Hebban Culinair. Maar dat is maar een deel van het verhaal. Wil je namelijk als foodie of culinair blogger, of hoe je je zelf ook wilt noemen, redelijk voor de dag komen dan is een beetje leuke foto noodzakelijk. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. En de meeste mensen zijn nou eenmaal visueel ingesteld.

Dus toog ik alweer bijna een maand geleden op een vroege zaterdagochtend naar Voorschoten. Natascha Boudewijn ken je wellicht van De Keuken van Greendelicious. Zij verzorgt de locatie en de heerlijke lunch voor een food photo en styling workshop. Alexstyling en Simone van den Berg van Fresh Food Photos namen het inhoudelijke deel voor hun rekening.

Ik moet bekennen dat ik al 10 jaar lang mijn digitale Canon op de automatische stand heb staan en de handleiding zat tot voor kort nog maagdelijk in de tas. Fijn dus dat de workshop zich richt op beginnende fotografen, want je kunt mij alles wijs maken over diafragma, sluitertijd en isowaarden. Het valt uiteindelijk gelukkig wel mee met de technische kant, als jurist kon ik het zelfs volgen :-). Alexandra en Simone houden de vaart erin. Na de theorie en lunch mogen we zelf aan de slag. Al gauw ziet de kookschool er uit als een woud van statieven en worden tafels omgebouwd met de vele materialen die Alexandra heeft meegenomen.

 

Een woud van statieven

Een woud van statieven

 

Tja en dan blijkt dat er in tien jaar veel verbeterd is op het gebied van de digitale camera. Oké, het ligt uiteindelijk aan de kunsten van de fotograaf en niet (alleen) aan het materiaal maar een nieuwe camera zou toch wel heel fijn zijn. Alleen al een scherm waarop je ziet wat je doet en scherp kunt stellen per onderwerp doet wonderen. Een -dure- verjaardagswens is geboren. Toch ben ik uiteindelijk best tevreden met de resultaten. De take home message van de workshop? Vooral veel oefenen en kijken naar andermans foto’s. Dat laatste doe ik nu dus continue; hoe is de foto genomen, waar komt het licht vandaan etc. etc. En dat oefenen ook hoor, maar ik hoop nog op een mooi verjaardagscadeau.

 

resultaat workshop

resultaat food photo workshop

 

Wil je zelf ook aan de slag? Kijk dan eens op de site van Alexstyling wanneer de workshop gegeven wordt.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*