Foodbite – Duurzame keukenschorten – December Sale

Foodbite – Duurzame keukenschorten – December Sale
24 november 2015 Marlene Bijlsma
duurzame schorten

Ben jij net als ik op zoek naar leuke culinaire kado’s maar wil je wel iets geven dat ook duurzaam is? Lees dan verder of ga direct naar de aanbieding.

Zoektocht
Ruim een jaar geleden zocht ik naar een keukenschort; lekker ruim zodat ik de banden aan de voorkant kan knopen (handig om je theedoek in kwijt te kunnen). Verstelbaar plus stoer zodat ook mijn 20 cm langere wederhelft er wat aan heeft. En met grote zakken want daar kan ik de ovenwanten of desnoods tijdelijk een pollepel in kwijt.
Maar dan wel van duurzaam (organic) katoen, dichtbij gemaakt vanwege overbodige kilometers en kledingindustrie-leed. Dat moet toch mogelijk zijn met al die mooie duurzame initiatieven in voedingsland?

Nou nee dus. Ja, ik vond wel biologische schorten maar die kwamen van ver, voldeden niet aan de verstelbaarheids-eis of de grote zakken. Maar nog erger ….. ik vond ze niet mooi! En net zo goed als eten allereerst lekker moet smaken voor je bereid bent om het gezonde alternatief te kiezen, geldt dat -voor mij- ook voor duurzame keukenschorten. Ik heb letterlijk pakketjes binnengekregen met iets wat op een jute zak leek, zo aanvoelde en ook vreselijk afgaf. Tja, wat dan?

Duurzame schorten Collage

Duurzame productie
Omdat ik nogal volhardend ben ontstaat het idee om ze dan maar zelf te (laten) maken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, tenminste als je -zoals ik- wel verstand hebt van eten maar geen benul van textiel. Om een heel lang verhaal kort te maken heb ik uiteindelijk een duurzame ontwerpster gevonden, twee fantastische GOTS gecertificeerde stoffenleveranciers en een lokaal naaiatelier. Studio van Pruissen is een echte sociale onderneming; hier kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals dat zo mooi heet, hun talenten (her)ontdekken. En talent hebben ze!

Hou jij van eerlijke mooie producten en zoek je nog een kado voor Sint of Kerst? Doe een ander of jezelf (!) dan een plezier met een van mijn duurzame keukenschorten. Ze zijn authentiek en met aandacht gemaakt EN IN DE AANBIEDING tot en met 26 december. Klik hier om rechtstreeks naar de webshop te gaan.

duurzame schorten details

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*