Heel boek vol smoothies

Heel boek vol smoothies
13 september 2016 Marlene Bijlsma
heel boek vol smoothies

Via Kookboekennieuws kwam het nieuwste boek van The Green Kitchen mijn kant op. Ik ben fan van de foto’s en het instagram account van David Frenkiel & Luise Vindahl. Het is een boek vol smoothies geworden.

Volgens sommigen is ‘de hype’ rond smoothies nu toch wel voorbij. En voedingskundigen vinden het geen goed idee om calorieën te drinken. Op die manier krijg je geen verzadigingsgevoel en heb je dus als snel weer trek. In mijn blog Smoothies zijn ze nu wel of niet gezond? lees je meer hierover.

De 50 recepten in The Green Kitchen Smoothies zijn gemaakt met zo veel mogelijk suikers die al in het fruit aanwezig zijn. Op deze manier kun je af en toe een extra portie groente of fruit toevoegen aan je voedingspatroon.

De recensie van dit boek vol smoothies vind je binnenkort op Kookboekennieuws maar ik deel hier alvast een recept met je. Een heerlijk romige smoothie door de avocado die smaakt naar Key lime pie.

Bewaren

 Smoothie met avocado, mango en limoen

smoothie met avocado mango en limoen
smoothie met avocado mango en limoen

Smoothie met avocado, mango en limoen

  , ,

september 13, 2016

Een frisse zomerse smoothie uit The Green Kitchen Smoothies. Door de avocado heerlijk romig en het fruit zorgt voor een zuurtje. Makkelijk te maken met een staafmixer of blender.

  • Prep: 5 mins
  • Opbrengsten: 2 glazen

Ingrediënten

1 rijpe avocado, pit eruit

1/2 rijpe mango, pit eruit, ongeveer 100 gram

2-4 zachte dadels, pit eruit

250 ml gefilterd water

sap van 1-2 limoenen

Aanwijzingen

1Doe het vruchtvlees van de avocado en mango met de rest van de ingrediënten in de blender en pureer op een hoge stand tot het een glad drankje is.

2Proef en voeg als dat nodig is extra dadels (voor zoetheid) en/of limoensap (voor frisheid) toe. Koud opdienen.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*