
Een lekker eigenwijs boek is Heerlijke Chaos. Het formaat is groot, veel groter dan een normaal kookboek met een zachte cover. Dat is in het gebruik in de keuken misschien niet zo handig maar het komt de mooie food foto’s wel ten goede.
Die foto’s zijn door Simone zelf geschoten; als doorgewinterde foodfotograaf timmert ze al meer dan 10 jaar aan de weg in culinair Nederland. Samen met styliste Alexandra Schijf van Alex Styling vormt ze een fantastisch duo die graag hun kennis met je delen. Zo kun je bij hen een cursus Foodfotografie & styling volgen, een echte aanrader! Dat heb ik ook gedaan al ben ik duidelijk niet hun beste leerling Lees meer over mijn food photo en styling ervaring
Terug naar het boek Heerlijke Chaos. De indeling is ook lekker eigenwijs. Niks voor- hoofd en nagerecht maar hoofdstukken als Blut of Snel en Feest. Alle recepten hebben een hoog Jamie gehalte (joepie!) en zijn lekker vlot geschreven. Zo moeten we een blikje bier in de poeperd van de kip stoppen voor ‘stoere kip op een bierblik’ uit de oven. Het is me alleen niet duidelijk waarom de rest van het bier in de koelkast gaat, dat drink je toch gezellig op tijdens het koken? Afijn, voor dat recept of de vele andere verrassende of meer vertrouwde recepten zul je Het boek Heerlijke Chaos elf moeten aanschaffen. Ik deel hier een overheerlijke bietjes lasagne met je. De foto mocht ik van Simone gebruiken want dat was mij ondanks de cursus vast niet zo mooi gelukt.