Homemade kruidenzout

Homemade kruidenzout
26 mei 2015 Marlene Bijlsma
groen kruidenzout

Met het weer wil het nog niet zo vlotten dus mijn groentetuintje stelt ook nog niet veel voor. Wat pluksla en radijsjes hebben we al geoogst maar voor de rest (snijbiet, courgette, peultjes, doperwten en slabonen) is het vooral de slakken op afstand houden en afwachten.
Gelukkig trekken de kruiden zich niet zo veel aan van wat kouder weer – de rukwinden even niet meegerekend- dus het thema van het foodblogevent voor de maand mei komt goed uit: kruiden in de hoofdrol.

kruidentuintje

Het deed me direct denken aan een fantastisch boek waar ik eerder een review over schreef: ‘Koken met kruiden uit je eigen tuin’ van Greendelicious Natascha Boudewijn. Klik hier voor die recensie. Voor mijn webshop maak ik al drie verschillende soorten kruidenzout dus waarom niet een nieuwe verse groene variant?

kruidenzout

 

Leuk als je jouw recept waar je kruidenzout in gebruikt met me deelt!

Recept groen kruidenzout

groen kruidenzout
groen kruidenzout

Recept groen kruidenzout

  

mei 26, 2015

Kruiden doen me direct denken aan een fantastisch boek waar ik eerder een review over schreef: ‘Koken met kruiden uit je eigen tuin’ van Greendelicious. Voor mijn webshop maak ik al drie verschillende soorten kruidenzout dus waarom niet een nieuwe verse groene variant?

  • Cook: 10 mins

Ingredients

Zeezout - liefst grof & zonder toevoegingen als antiklontermiddel

Limoen

Groene kruiden naar keuze -

bijvoorbeeld marjoraan/marjolein, rozemarijn, (citroen)tijm, platte peterselie, salie, selderij

Directions

1Hak de kruiden fijn. Rasp een deel van de limoenschil heel fijn.

2Meng alles met het grove zeezout en maal fijn in de keukenmachine of in een oude -schone- koffiemolen.

3Je bepaalt zelf hoe fijn of grof je het kruidenzout wilt hebben. Mits droog bewaard in een schone pot of de zoutmolen kun je dit kruidenzout prima langere tijd bewaren, hoewel de frisheid op den duur wel achteruitgaat.

4En wat doe je met het kruidenzout?
In een schaaltje serveren samen met goede olijfolie om brood te dippen;
In de vinaigrette bij een groene salade;
Over groente die je in de oven roostert.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*