Aardbeiensorbetijs met basilicum
Een fris zomers recept dit aardbeiensorbetijs uit Altijd IJs. Door de basilicum een verrassende combinatie. Makkelijk te maken met of zonder ijsmachine. Johannesbroodpitmeel zorgt voor binding en verbetert de structuur van het sorbetijs.
Spotted dick pudding recept
Een origineel spotted dick pudding recept, een gestoomde pudding uit het Engeland van de 19e eeuw. Met aanwijzingen hoe je pudding stoomt. Bron: Pride and Pudding (klik hier voor een review)
Chocolade-kersenijs
We zijn sinds de Zomerzoet review verslaafd aan yoghurt-honingijs en dit is een luxe variant geïnspireerd op Siciliaanse cannoli. Uit het oogstrelende L' Art de la Table.
Yoghurtijs met honing en aardbeiensaus
Een kind kan de was doen zo simpel is dit recept uit Zomerzoet. De foto's bij het recept laten het zien.
Recept rabarberjam met rozen
Net als asperges is rabarber een echte seizoensgroente. Van huis uit aten wij de moesgroente alleen als dessert, zó of met vanillevla. Dat is natuurlijk heerlijk maar je kunt er ook eens jam mee maken.
Niet zo maar een rabarberjam, nee hier voeg je rozensiroop en kardemom aan toe voor een exotisch accent.
Recept fruittaart met vanillekwark
Wil je een niet te calorierijke en frisse zelfgemaakte taart? Probeer dan eens deze vanille fruittaart van biscuitdeeg met kwark en vers fruit. Je kiest je fruit afhankelijk van het seizoen bijvoorbeeld aardbeien (lente), frambozen/nectarine (zomer) of pruimen (herfst). In de winter kun je uiteraard ook diepvriesfruit of fruit van verder weg nemen.
Peren met ijs en choco kardemom saus
Een super makkelijk recept voor een delicious dessert.
Kardemom is van oorsprong een medicinale plant en wordt zowel in hartige (curry’s) als zoete gerechten (speculaas) verwerkt. De combinatie met chocolade en peer is verrukkelijk.
Citroentaart van Barbie (ja die van Ken)
In Barbie's kookboek uit de jaren zestig geeft ze ons haar lievelingsrecepten voor feestelijke ontbijten, hapjes en smulschoteltjes. En dus ook dit recept voor een citroentaart.
Warme appeltjes met kaneelroom
Dat slagroom met een beetje kaneel erdoor zo lekker kan smaken! Thuis maar eens uitgeprobeerd op de appeltaartvulling … en ja hoor, ook heel lekker.