Ontbijt inspiratie nodig? Beans on Toast

Ontbijt inspiratie nodig? Beans on Toast
30 augustus 2016 Marlene Bijlsma
ontbijt

O jee, ik vrees dat ik bij die groep saaie ontbijters hoor. Dus ik kan wel wat ontbijt inspiratie gebruiken. Iedere dag is het hier hetzelfde ritueel: twee boterhammen met zoet beleg en een kop thee.

En dat terwijl ontbijt hip is. De hashtag #ontbijt op Instagram levert ruim 138 duizend hits en #breakfast zelfs meer dan 47 miljoen!

Het nieuwste boek van Rens Kroes en Eet als een expert bevatten aardig wat ontbijt recepten, maar Ontbijt van Maria Grimm spant de kroon. Zo’n negentig gerechten verzamelde ze van over de hele wereld om te nuttigen in de vroege ochtend, als brunch of -waarom niet- all day breakfast!
Sommige ontbijt inspiratie laat ik liever aan me voorbij gaan, zoals de omolete de mioleira (hersenen in combinatie met eieren). Dus deel ik een iets minder gewaagd ontbijt recept met je, maar daarom niet minder lekker, namelijk beans on toast. Uitgevonden door de marketingmensen van Heinz en een onmisbaar onderdeel van full english breakfast. Maar wij maken het natuurlijk helemaal zelf.

Enjoy!
Mijn recensie van Ontbijt vind je op Kookboekennieuws.

Bewaren

 Beans on toast – huisgemaakt

beans on toast
beans on toast

beans on toast – huisgemaakt

  ,

augustus 30, 2016

Niet te vergelijken met het kant-en-klare spul uit blik. Neem de moeite om het zelf te maken en je hebt ultiem comfort food. Recept uit Ontbijt van Maria Grimm.

  • Prep: 12 hrs
  • Cook: 2 hrs 45 mins
  • Opbrengsten: 4 personen

Ingrediënten

400 gr gedroogde witte bonen

olijfolie

150 gr gerookte bacon, in stukjes

2 middelgrote uien, gehakt

4 el maple syrup

1 blik tomaten

3 el ciderazijn

500 ml water

Aanwijzingen

1Doe de bonen in een schaal met water en week ze de hele dag (of nacht).

2Giet de bonen af en doe ze in een grote pan. Voeg water toe zodat ze ruim onderstaan en breng het water aan de kook. Kook de bonen 45 minuten op laag vuur. Als de bonen zacht zijn, giet je ze af.

3Verhit wat olijfolie in een grote sauspan en voeg de bacon en de ui toe. Bak tot de ui zacht en glazig is. Voeg de maple syrup, tomaten, azijn, bonen en water toe. Breng aan de kook en draai het vuur laag.

4Laat een uur of twee sudderen of tot de bonen bijna uit elkaar vallen. Roer af en toe en voeg, als de saus te droog wordt, wat extra water toe.

5Serveer de gestoofde bonen op een goed stuk toast.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*