Oosterse kippensoep – Foodblogswap

Oosterse kippensoep – Foodblogswap
23 februari 2016 Marlene Bijlsma

Deze maand mocht ik koken van de Engelstalig site ohmydish.com van een Nederlands stel Marco en Véronique. Een rustige vormgeving en prachtige foto’s kenmerken de site. En iedere dag komt er een nieuw recept bij. Af en toe vind je er ook een blog met uitleg hoe je bijvoorbeeld zelf bouillon kunt maken, maar het draait toch vooral om de recepten.

Over de vierhonderd recepten en toch was het niet moeilijk kiezen. Ik had namelijk een hele specifieke wens. Een snelle zelfgemaakte soep, want op woensdagen is iedereen druk met sporten. En dan wil je toch iets lichts en gezonds op tafel zetten.

Ik koos de kippensoep maar veranderde die in een Oosterse kippensoep met wat plakjes gember, een ietsiepietsie rode peper, wat maiskolfjes en bamboescheuten. Met limoensap en koriander om het af te maken waan je je zo in Thailand.

 

iStock_000022003569Medium-1024x682

oosterse_kippensoep

Simpel toch? Eet smakelijk.

Oosterse kippensoep

kippensoep
kippensoep

Oosterse kippensoep

  , ,

februari 23, 2016

De kippensoep van Ohmydish.com toverde ik voor de Foodblogswap om in een pittige Oosterse kippensoep die ook nog eens heel snel klaar is.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 10 mins
  • Opbrengsten: 4 personen

Ingrediënten

2 kipfilets

1 liter kippenbouillon (blokje of zelfgemaakt)

stuk gember ter grootte van een duim

half rood pepertje van zaadlijsten ontdaan

1 grote wortel

1 prei

3 selderijstengels

blik mini maiskolf

blikje bamboescheuten

limoensap naar smaak

peper naar smaak

koriander blaadjes voor garnering

Aanwijzingen

1Zet de kippenbouillon op en kook de kipfilets 10 minuten. Schil de gember en snij in dunne plakjes. Snij het halve rode pepertje in dunne ringen. Voeg toe aan de bouillon en kook mee met de kip. Was en snij de rest van de groenten; de prei in ringen en de wortel en selderij in plakjes.

2Haal na 10 minuten de kip uit de bouillon evenals de gember en het pepertje en doe de gesneden groenten erin. Laat de groenten in 10 minuten gaar worden. Haal de gare kipfilets met twee vorken uit elkaar. Doe de kip terug in de pan samen met wat uitgelekte mini maiskolfjes en bamboescheuten. Breng op smaak met limoensap, peper en garneer met wat blaadjes koriander.

00:00

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*