Home blog

Let things taste
the way they are

- Alice Waters -

Een huis waar gekookt wordt
is een thuis

- Marlene Bijlsma -

There is no sincerer love
than the love of food

- George Bernard Shaw -

Een huis waar gekookt wordt
is een thuis

- Marlene Bijlsma -

There is no sincerer love
than the love of food

- George Bernard Shaw -

Let things taste
the way they are

- Alice Waters -

profiel-marlene

Hoi, welkom op mijn blog en in mijn webshop.

Voeding is een rode draad in mijn hele loopbaan en ook in mijn privéleven. Als afgestudeerd diëtist en jurist heb ik mij gespecialiseerd in levensmiddelenrecht. Altijd op zoek naar vintage servies en oude kookboeken struin ik kringloopwinkels en rommelmarkten af. Daarnaast ben ik eigenaar van Kitchen Table Happiness. De keuken is voor mij het hart van een huis, want een huis waar gekookt wordt is een thuis. Aan de keukentafel of tijdens het koken kun je de beste gesprekken hebben. Vandaar de naam Kitchen Table Happiness; klein geluk over simpele dingen, homemade en authentiek. Je vindt hier blogposts met recepten uit nieuwe en vintage kookboeken, kookboekenreviews, moestuinieren, food bites, keukentips en- trucs. In mijn webshop vind je producten waar je met een goed gevoel van kunt genieten met af en toe een vintage vondst.

Duurzaam, authentiek & met aandacht gemaakt.

kookboekennieuws

Het laatste KTH nieuws

  • apr142015
    tapasbar

    Morito – Het kleine zusje van Moro

    No Comments

    Morito is het kleine zusje van Moro. Ja, hoor ik je nu denken en wat zou dat – waar gaat dit over? Tenzij je natuurlijk als eens bij Moro in Londen hebt gegeten of een van hun drie kookboeken in huis hebt. Bij Morito krijg je tapas, mezze, pinchos of para picar – allemaal kleine hapjes die je al pratend bij de borrel eet. Als intro, maar je kunt er natuurlijk ook een heel menu uit samenstellen.

    Lees meer
  • apr102015
    etenuitdevolkstuin

    Boekpresentatie Eten uit de Volkstuin

    No Comments

    “Wat ziet dat er lekker uit”. “Mag ik eens kijken?”, vraagt het meisje tegenover me in de trein. Ik laat ‘Eten uit de Volkstuin’ aan haar zien. Trek krijg je ervan en zin om de keuken in te duiken, want het ziet er niet alleen lekker uit maar ook alsof het niet al te moeilijk is om te maken. Dat was dus op de terugweg vanuit Amsterdam.

    Lees meer
  • apr062015
    paasmenu

    Paasmenu uit de Middeleeuwen

    No Comments

    Tja, of je hier trek van gaat krijgen weet ik niet. In ieder geval moet je van vlees en gevogelte houden. En een enorme eetlust hebben! De Romeinen zouden deze overvloedige dis wel weten te waarderen.Ter ere van het staatsbezoek van Hertog Jean van Lotharingen aan Karel V werd in 1367 het volgende paasmenu opgediend:

    Lees meer
  • apr032015
    recept vliegenzwammen

    Vintage Vrijdag – Zuinige Annemietjes en recept vliegenzwammen

    No Comments

    Zoals iedere vrijdag op Kitchen Table Happiness ook deze week een oud kookboek(je). Ik schreef al eerder over de samenwerking tussen Martine Wittop Koning en Oliefabrieken Calvé-Delft. Deze keer het Calvé-Delft’s Zomerboekje want ach, als het lente is dan is het ook bijna zomer nietwaar?

    Lees meer
  • mrt312015
    etenuitdevolkstuin

    Moestuinkriebels

    1 Reactie

    Tomtom heeft het nu toch echt mis vrees ik. Ik ben op weg naar de Utrechtse moestuin van naamgenoot Marleen en kom in een kantorenwijk terecht. Maar midden tussen de kantoorvilla’s ligt zowaar een volkstuincomplex – en wat voor één. In mijn woonplaats is ook een grote volkstuinvereniging en die is voorzien van miniatuur molens, TV-satellieten en oranje vlaggetjes. Niets van dat alles op De Hogeweide dat een vlindertuin, een vogeltuin en zelfs schapen heeft om het gras kort te houden.

    Lees meer
  • mrt272015
    aardappel preisoep

    Vintage vrijdag – Eten op je eigen (aardappel preisoep)

    No Comments

    Wat krijg je als Midas Dekkers een kookboek schrijft voor kamerbewoners? Juist ja hilarische teksten en makkelijke basisrecepten, want als je niet weet hoe je rijst of aardappels kookt kom je niet verder dan de afhaal-chinees of de pizza-bezorger.

    Lees meer