basisrecept ravioli – Vintage vrijdag
Roffioelen aten we al in de 16e eeuw in Nederland blijkt uit schilderijen. Maar een modern basisrecept ravioli is handiger. Bron: De Zilveren Lepel.
Recept Energierepen
Wil je wel eens wat anders meenemen naar werk of school dan een kant-en-klare suikerrijke reep, probeer dan eens deze energierepen vol graan en fruit.
Chocolademeringues met zeezout
Bij het bakken hou je wel eens eiwitten over. En daar kun je verrassend makkelijk deze chocolademeringues met zeezout van maken. Uit: Koken met van Boven.
Groente lasagne
Maak van lasagne een super groente verstopper. Wedden dat je kinderen dit (wel) lekker vinden? Ook als ze normaal bij spinazie hun neus optrekken.
Garnalen met paprika’s en tomaten – Vintage recept
Een vintage recept uit "In de Chinese Lekkerbek" (1956) in de tijd dat Nederlanders zelf Chinees gingen koken.
Kidneybonen met groentesaus, crème fraîche en avocadodip
Wraps mag je met je handen eten en lijken op pannenkoeken. Dus deze ovenschotel van kidneybonen met groentesaus en extra avocadodip is kidsproof. Uit Easy Peasy Family (klik hier voor een review)
Rode linzen en courgette soep (Masoor dal aur courgette ka)
Het maken van deze Indiase rode linzen en courgette soep heeft even tijd nodig, maar dan staat er een authentieke Indiase maaltijdsoep op tafel. Bron: Easy Curry vegetarisch (klik hier voor een review)
Spotted dick pudding recept
Een origineel spotted dick pudding recept, een gestoomde pudding uit het Engeland van de 19e eeuw. Met aanwijzingen hoe je pudding stoomt. Bron: Pride and Pudding (klik hier voor een review)