Recepten

pompoencake

Pompoencake pumpkin bread recept

Dit serveer je rustig op een verjaardag en doordat er een heleboel flespompoen in gaat, kun je er rustig een flinke dot slagroom bij serveren 🙂 Lees hier de review van Kitchen Table Food waar dit recept uit komt.

Avocado feta en walnoten

Avocado, feta en walnoten

Hoe iets simpels zó lekker kan zijn! Romig en zoutig in combinatie met het notige is onweerstaanbaar. Voor op stokbrood, pita of toast. Het recept komt uit KitchenTableFood.

knolselderijsoep

knolselderijsoep recept met hartig bladerdeeg hapje

November al weer, dat vraagt om een verwarmende soep. Lekker na een kleurrijke boswandeling maar kan ook prima als lichte avondmaaltijd. De bladerdeeghapjes zijn zó gemaakt en zorgen voor een lekkere bite. Met kleine aanpassingen ook makkelijk vega te maken.

pumpkin salad with seaspaghetti

Pumpkin salad with seaspaghetti

Voor de liefhebber dit recept! Zeewier is caloriearm, eiwitrijk, vezelrijk en bevat ook nog eens veel jodium en omega-3 vetzuren. Groente uit Zee staat vol met vegan powerfood waarin zeewier de hoofdrol speelt.

zeesla

Zeesla met komkommer

In ons land zijn zeewier en zeegroenten onbekend en onbemind, onterecht want ze zijn erg gezond. Deze zeesla is een goed recept om mee te beginnen en komt uit het bekroonde boek Liever Lokaal.

pruimencakejes

pruimencakejes

Het oorspronkelijke recept voor cakejes met supermarkt pruimenjam heb ik voor de Foodblogswap aangepast. Onder meer door zelf jam te maken. Dat recept vind je elders.

pruimenjam

pruimenjam met slechts 10% suiker

Zelfgemaakte jam is veel lekkerder. En je bepaalt zelf hoeveel suiker er in zit. Met Konfitura of Marmello kan dat zelfs zonder suiker toe te voegen. De jam is dan wel minder lang houdbaar (zo'n 6 maanden).

noten dadel repen

Noten dadel repen

Zelfgemaakte repen vol natuurlijke suikers en gezonde vetten. Niet caloriearm wel erg voedzaam.
Geïnspireerd op een recept van Green Kitchen Stories.

nachochips

Nachochips een snelle snack

Nachochips met mais en paprika, crème fraiche en natuurlijk kaas. Doe ze eens samen in een papieren cupje in een cupcaketray in de oven. Bron: Rudolph's Christmas.

konijn a la elizabeth

16e eeuws Konijn à la Elizabeth I

In de zestiende eeuw maakte een konijnenpark deel uit van de levende provisiekast van een buitenhuis. En zodra je er trek in had dan liet je bijvoorbeeld dit gerecht maken.

afbeelding: Stilleven haas en zwarte haan Cornelis-Lelienbergh (1659) Rijksstudio