Category: Hartig
Gekruide falafel uit de oven met tahinsaus
Deze zelfgemaakte falafel zit bomvol verse kruiden. Je bakt ze in de oven en daardoor zijn ze minder vet als de gefrituurde versie: een gezonde vegetarische snack of als vleesvervanger.
Uit: De Perzische keuken
Snelle pizzabroodjes
Deze snelle pizzabroodjes zijn een van de makkelijkere te maken recepten uit Lekker uitpakken! van Karin Luiten. In haar tweede kookboek voor kinderen vind je recepten die goed te doen zijn (soms met wat hulp) voor kids vanaf zes jaar.
Ghecloven nonnen of gevulde eieren
Deze gevulde eieren zijn een recept uit de tijd van Jeroen Bosch. Toen was het gebruikelijk om hartig en zoet te combineren. Bron: Puntneuzen & Kersenpitten
afbeelding Stilleven met kippen en eieren, Giovanni Battista Recco, 1640 - 1660 (Rijksstudio)
beans on toast – huisgemaakt
Een linzencurry met bloemkool en zoete aardappel die echt vegetarisch is (dus zonder zuivel of ei) uit het kookboek Veggie Very Much. De hoeveelheden zijn hier en daar aangepast.
Scheermessen op de grill
Leg verse scheermessen even op de hete grill en je hebt een zomerse delicatesse. Het recept is van brasserie De Vluchthaven in Bruinisse. Nog meer bereidingen werden tijdens het scheermessen trend event gepresenteerd (zie de nieuws rubriek). De foto komt uit het boekje scheermessen trend event.
Ingemaakte komkommer
Recept voor de 'signature pickles' uit het kookboek van Cornersmith. Deze ingemaakte komkommers zijn heel geschikt om met inmaken te beginnen.
Avocado, feta en walnoten
Hoe iets simpels zó lekker kan zijn! Romig en zoutig in combinatie met het notige is onweerstaanbaar. Voor op stokbrood, pita of toast. Het recept komt uit KitchenTableFood.
knolselderijsoep recept met hartig bladerdeeg hapje
November al weer, dat vraagt om een verwarmende soep. Lekker na een kleurrijke boswandeling maar kan ook prima als lichte avondmaaltijd. De bladerdeeghapjes zijn zó gemaakt en zorgen voor een lekkere bite. Met kleine aanpassingen ook makkelijk vega te maken.
Nachochips een snelle snack
Nachochips met mais en paprika, crème fraiche en natuurlijk kaas. Doe ze eens samen in een papieren cupje in een cupcaketray in de oven. Bron: Rudolph's Christmas.
Curry van Cathelijne en rode bietjes uit Karnataka
Voor de Foodblogswap van juni 2015 mocht ik koken van de site van Cathelijne. Het werd de curry. Lekker met basmatirijst en de bietjes uit Karnataka (ook van haar site).