Hartig

Categorie: Hartig

Gekruide falafel uit de oven

Gekruide falafel uit de oven met tahinsaus

Deze zelfgemaakte falafel zit bomvol verse kruiden. Je bakt ze in de oven en daardoor zijn ze minder vet als de gefrituurde versie: een gezonde vegetarische snack of als vleesvervanger.
Uit: De Perzische keuken

snelle pizzabroodjes

Snelle pizzabroodjes

Deze snelle pizzabroodjes zijn een van de makkelijkere te maken recepten uit Lekker uitpakken! van Karin Luiten. In haar tweede kookboek voor kinderen vind je recepten die goed te doen zijn (soms met wat hulp) voor kids vanaf zes jaar.

ghecloven nonnen

Ghecloven nonnen of gevulde eieren

Deze gevulde eieren zijn een recept uit de tijd van Jeroen Bosch. Toen was het gebruikelijk om hartig en zoet te combineren. Bron: Puntneuzen & Kersenpitten

afbeelding Stilleven met kippen en eieren, Giovanni Battista Recco, 1640 - 1660 (Rijksstudio)
beans on toast

beans on toast – huisgemaakt

Een linzencurry met bloemkool en zoete aardappel die echt vegetarisch is (dus zonder zuivel of ei) uit het kookboek Veggie Very Much. De hoeveelheden zijn hier en daar aangepast.

scheermessen op de grill

Scheermessen op de grill

Leg verse scheermessen even op de hete grill en je hebt een zomerse delicatesse. Het recept is van brasserie De Vluchthaven in Bruinisse. Nog meer bereidingen werden tijdens het scheermessen trend event gepresenteerd (zie de nieuws rubriek). De foto komt uit het boekje scheermessen trend event.

ingemaakte komkommer

Ingemaakte komkommer

Recept voor de 'signature pickles' uit het kookboek van Cornersmith. Deze ingemaakte komkommers zijn heel geschikt om met inmaken te beginnen.

Avocado feta en walnoten

Avocado, feta en walnoten

Hoe iets simpels zó lekker kan zijn! Romig en zoutig in combinatie met het notige is onweerstaanbaar. Voor op stokbrood, pita of toast. Het recept komt uit KitchenTableFood.

knolselderijsoep

knolselderijsoep recept met hartig bladerdeeg hapje

November al weer, dat vraagt om een verwarmende soep. Lekker na een kleurrijke boswandeling maar kan ook prima als lichte avondmaaltijd. De bladerdeeghapjes zijn zó gemaakt en zorgen voor een lekkere bite. Met kleine aanpassingen ook makkelijk vega te maken.

nachochips

Nachochips een snelle snack

Nachochips met mais en paprika, crème fraiche en natuurlijk kaas. Doe ze eens samen in een papieren cupje in een cupcaketray in de oven. Bron: Rudolph's Christmas.

curry van Cathelijne

Curry van Cathelijne en rode bietjes uit Karnataka

Voor de Foodblogswap van juni 2015 mocht ik koken van de site van Cathelijne. Het werd de curry. Lekker met basmatirijst en de bietjes uit Karnataka (ook van haar site).