Healthy

Categorie: Healthy

Gekruide falafel uit de oven

Gekruide falafel uit de oven met tahinsaus

Deze zelfgemaakte falafel zit bomvol verse kruiden. Je bakt ze in de oven en daardoor zijn ze minder vet als de gefrituurde versie: een gezonde vegetarische snack of als vleesvervanger.
Uit: De Perzische keuken

smoothie met avocado mango en limoen

Smoothie met avocado, mango en limoen

Een frisse zomerse smoothie uit The Green Kitchen Smoothies. Door de avocado heerlijk romig en het fruit zorgt voor een zuurtje. Makkelijk te maken met een staafmixer of blender.

linzencurry

Linzencurry met bloemkool en zoete aardappel

Een linzencurry met bloemkool en zoete aardappel die echt vegetarisch is (dus zonder zuivel of ei) uit het kookboek Veggie Very Much. De hoeveelheden zijn hier en daar aangepast.

ingemaakte komkommer

Ingemaakte komkommer

Recept voor de 'signature pickles' uit het kookboek van Cornersmith. Deze ingemaakte komkommers zijn heel geschikt om met inmaken te beginnen.

kippensoep

Oosterse kippensoep

De kippensoep van Ohmydish.com toverde ik voor de Foodblogswap om in een pittige Oosterse kippensoep die ook nog eens heel snel klaar is.

Linzensalade met avocado, sinaasappel en korianderpesto

Met slechts een paar ingrediënten maak je een kleurrijke linzensalade met avocado sinaasappel en korianderpesto. Met linzen uit blik nog sneller klaar.

energierepen

Recept Energierepen

Wil je wel eens wat anders meenemen naar werk of school dan een kant-en-klare suikerrijke reep, probeer dan eens deze energierepen vol graan en fruit.

kidneybonen met groentesaus

Kidneybonen met groentesaus, crème fraîche en avocadodip

Wraps mag je met je handen eten en lijken op pannenkoeken. Dus deze ovenschotel van kidneybonen met groentesaus en extra avocadodip is kidsproof. Uit Easy Peasy Family (klik hier voor een review)

pumpkin salad with seaspaghetti

Pumpkin salad with seaspaghetti

Voor de liefhebber dit recept! Zeewier is caloriearm, eiwitrijk, vezelrijk en bevat ook nog eens veel jodium en omega-3 vetzuren. Groente uit Zee staat vol met vegan powerfood waarin zeewier de hoofdrol speelt.

zeesla

Zeesla met komkommer

In ons land zijn zeewier en zeegroenten onbekend en onbemind, onterecht want ze zijn erg gezond. Deze zeesla is een goed recept om mee te beginnen en komt uit het bekroonde boek Liever Lokaal.