Herfst

Categorie: Herfst

Halloween pompoensoep

Halloween pompoensoep

Bij Halloween hoort pompoen en bij herfst pompoensoep. Voor dit recept ga ik uit van gewone bouillonblokjes, maar dan krijg je in één klap wel zo’n 2,5 gram zout per kom soep binnen. Wil je een minder zoute versie gebruik dan natriumarme bouillon.

pompoencake

Pompoencake pumpkin bread recept

Dit serveer je rustig op een verjaardag en doordat er een heleboel flespompoen in gaat, kun je er rustig een flinke dot slagroom bij serveren :-) Lees hier de review van Kitchen Table Food waar dit recept uit komt.

pruimencakejes

pruimencakejes

Het oorspronkelijke recept voor cakejes met supermarkt pruimenjam heb ik voor de Foodblogswap aangepast. Onder meer door zelf jam te maken. Dat recept vind je elders.

pruimenjam

pruimenjam met slechts 10% suiker

Zelfgemaakte jam is veel lekkerder. En je bepaalt zelf hoeveel suiker er in zit. Met Konfitura of Marmello kan dat zelfs zonder suiker toe te voegen. De jam is dan wel minder lang houdbaar (zo'n 6 maanden).

konijn a la elizabeth

16e eeuws Konijn à la Elizabeth I

In de zestiende eeuw maakte een konijnenpark deel uit van de levende provisiekast van een buitenhuis. En zodra je er trek in had dan liet je bijvoorbeeld dit gerecht maken.

afbeelding: Stilleven haas en zwarte haan Cornelis-Lelienbergh (1659) Rijksstudio
warme appeltjes met kaneelroom

Warme appeltjes met kaneelroom

Dat slagroom met een beetje kaneel erdoor zo lekker kan smaken! Thuis maar eens uitgeprobeerd op de appeltaartvulling … en ja hoor, ook heel lekker.

peren met karamelsaus

Peren met karamelsaus

Een nagerecht waar je warm van wordt, maar niet van de inspanning. Heel makkelijk te maken en erg lekker