Categorie: Hoofdgerecht
Halloween pompoensoep
Bij Halloween hoort pompoen en bij herfst pompoensoep. Voor dit recept ga ik uit van gewone bouillonblokjes, maar dan krijg je in één klap wel zo’n 2,5 gram zout per kom soep binnen. Wil je een minder zoute versie gebruik dan natriumarme bouillon.
Lasagne van geroosterde bietjes
Deze overheerlijke lasagne van geroosterde bietjes komt uit Heerlijke Chaos van Simone van den Berg
afbeelding Simone van den Berg
Linzencurry met bloemkool en zoete aardappel
Een linzencurry met bloemkool en zoete aardappel die echt vegetarisch is (dus zonder zuivel of ei) uit het kookboek Veggie Very Much. De hoeveelheden zijn hier en daar aangepast.
Groente lasagne
Maak van lasagne een super groente verstopper. Wedden dat je kinderen dit (wel) lekker vinden? Ook als ze normaal bij spinazie hun neus optrekken.
Garnalen met paprika’s en tomaten – Vintage recept
Een vintage recept uit "In de Chinese Lekkerbek" (1956) in de tijd dat Nederlanders zelf Chinees gingen koken.
Kidneybonen met groentesaus, crème fraîche en avocadodip
Wraps mag je met je handen eten en lijken op pannenkoeken. Dus deze ovenschotel van kidneybonen met groentesaus en extra avocadodip is kidsproof. Uit Easy Peasy Family (klik hier voor een review)
Rode linzen en courgette soep (Masoor dal aur courgette ka)
Het maken van deze Indiase rode linzen en courgette soep heeft even tijd nodig, maar dan staat er een authentieke Indiase maaltijdsoep op tafel. Bron: Easy Curry vegetarisch (klik hier voor een review)
Pumpkin salad with seaspaghetti
Voor de liefhebber dit recept! Zeewier is caloriearm, eiwitrijk, vezelrijk en bevat ook nog eens veel jodium en omega-3 vetzuren. Groente uit Zee staat vol met vegan powerfood waarin zeewier de hoofdrol speelt.
16e eeuws Konijn à la Elizabeth I
In de zestiende eeuw maakte een konijnenpark deel uit van de levende provisiekast van een buitenhuis. En zodra je er trek in had dan liet je bijvoorbeeld dit gerecht maken.