Hoofdgerecht

Category: Hoofdgerecht

doperwten

Doperwten met verse kaas en ham

Gek eigenlijk hoeveel spreekwoorden & gezegden er zijn waar groenten een hoofdrol in spelen. Hier het spreekwoord dat bij de groene kleine knikkers hoort: “in de bonen zijn, maar erwten plukken”, wat zoveel wil zeggen als in de war zijn. Behalve het doppen is de rest van het recept een peulenschil en supersnel & simpel.

aspergesalade met walnootdressing

Aspergesalade met walnootdressing

Aspergesalade met walnootdressing. In combinatie met het recept van de hartige taart van jonge venkel, komijn en geitenkaas een hemelse lunch of diner. Die laatste kun je vinden in '4 seizoenen koken met Gartine'

gehaktballetjes met pruimen

Gehaktballetjes met pruimen

Vandaag een vintage vrijdag recept uit 'Kook eens iets anders', een boekje dat stamt uit 1935. Omdat elke dag iets lekkers op tafel zetten een uitdaging blijft.

Terschellinger duinkonijn

Terschellinger duinkonijn van oma Aatje Cupido

Een van de leuke bijdragen 'In Koken op Terschelling'. Vele eilanders leefden begin vorige eeuw in armoede. Dat maakte dat zij zeer bedreven werden in het vangen van konijnen.

aardappel-preisoep

Aardappel-preisoep

Aardappel-preisoep. Een student proof recept uit het kookboek van Midas Dekkers, zelfs als je nog nooit zelf een maaltijd hebt gekookt moet dit lukken.

sajor lodeh

Sajor lodeh [1934]

Authentiek vintage recept uit de Menu-Kalender uitgegeven in 1934 in Batavia. Indonesisch eten zoals de Indië-gangers het maakten.

aardappel en knolselderij

Aardappel en knolselderijfrietjes of Puree Marie Louise

Ik deel met jullie een oud recept uit 1929 en eentje uit de nieuwe campagne met dezelfde hoofdingrediënten; aardappel en knolselderij. Ik weet wel welke mijn voorkeur heeft!

bonen_salade_feta_tonijn

Bonensalade met tonijn en feta

In het boek Meiraapje zijn traditionele recepten van gewone Nederlanders verzameld. De bonensalade met tonijn en feta is een lekker voedzame salade.

salade van Puy-linzen

Salade van Puy-linzen met geitenkaas

Peulvruchten zijn gezond en Puy-linzen een delicatesse. Uit het 'Complete Groentekookboek' daarom een salade van Puy-linzen met geitenkaas.

bloemkool-kaassaus

Bloemkool met kaassaus uit de oven

Bloemkool met een papje, afschuwelijk vond ik het als kind. Daarom hier een bloemkool met kaassaus uit de oven die wél lekker is. Ook voor kinderen!