Kidsproof

Categorie: Kidsproof

snelle pizzabroodjes

Snelle pizzabroodjes

Deze snelle pizzabroodjes zijn een van de makkelijkere te maken recepten uit Lekker uitpakken! van Karin Luiten. In haar tweede kookboek voor kinderen vind je recepten die goed te doen zijn (soms met wat hulp) voor kids vanaf zes jaar.

Halloween pompoensoep

Halloween pompoensoep

Bij Halloween hoort pompoen en bij herfst pompoensoep. Voor dit recept ga ik uit van gewone bouillonblokjes, maar dan krijg je in één klap wel zo’n 2,5 gram zout per kom soep binnen. Wil je een minder zoute versie gebruik dan natriumarme bouillon.

lasagne van geroosterde bietjes

Lasagne van geroosterde bietjes

Deze overheerlijke lasagne van geroosterde bietjes komt uit Heerlijke Chaos van Simone van den Berg

afbeelding Simone van den Berg
ghecloven nonnen

Ghecloven nonnen of gevulde eieren

Deze gevulde eieren zijn een recept uit de tijd van Jeroen Bosch. Toen was het gebruikelijk om hartig en zoet te combineren. Bron: Puntneuzen & Kersenpitten

afbeelding Stilleven met kippen en eieren, Giovanni Battista Recco, 1640 - 1660 (Rijksstudio)
smoothie met avocado mango en limoen

Smoothie met avocado, mango en limoen

Een frisse zomerse smoothie uit The Green Kitchen Smoothies. Door de avocado heerlijk romig en het fruit zorgt voor een zuurtje. Makkelijk te maken met een staafmixer of blender.

aarbeiensorbetijs

Aardbeiensorbetijs met basilicum

Een fris zomers recept dit aardbeiensorbetijs uit Altijd IJs. Door de basilicum een verrassende combinatie. Makkelijk te maken met of zonder ijsmachine. Johannesbroodpitmeel zorgt voor binding en verbetert de structuur van het sorbetijs.

traktatie_popcornrots

Traktatie Popcornrots

Een succes recept deze popcornrots. Heel makkelijk te maken (fijn voor ouders) en super om op te trakteren in de klas (fijn voor de kids).

energierepen

Recept Energierepen

Wil je wel eens wat anders meenemen naar werk of school dan een kant-en-klare suikerrijke reep, probeer dan eens deze energierepen vol graan en fruit.

lasagne

Groente lasagne

Maak van lasagne een super groente verstopper. Wedden dat je kinderen dit (wel) lekker vinden? Ook als ze normaal bij spinazie hun neus optrekken.

chili_sin_carne

Chili sin carne