Salade

Categorie: Salade

salade

Salade Panzanella alla Marinara

In het kookboek Salad in a jar vind je heel verrassende salade recepten die stuk voor stuk in een (weck)pot worden gepresenteerd. Perfect om mee te nemen.

salade_dressing

Caesar dressing

Met dit klassieke recept voor een Caesar dressing maak je van een saaie krop sla een prachtige salade. Recept uit Keukengeheimen van Dille en Kamille.

Linzensalade met avocado, sinaasappel en korianderpesto

Met slechts een paar ingrediënten maak je een kleurrijke linzensalade met avocado sinaasappel en korianderpesto. Met linzen uit blik nog sneller klaar.

pumpkin salad with seaspaghetti

Pumpkin salad with seaspaghetti

Voor de liefhebber dit recept! Zeewier is caloriearm, eiwitrijk, vezelrijk en bevat ook nog eens veel jodium en omega-3 vetzuren. Groente uit Zee staat vol met vegan powerfood waarin zeewier de hoofdrol speelt.

zeesla

Zeesla met komkommer

In ons land zijn zeewier en zeegroenten onbekend en onbemind, onterecht want ze zijn erg gezond. Deze zeesla is een goed recept om mee te beginnen en komt uit het bekroonde boek Liever Lokaal.

haring bieten salade

Vintage Haring bieten salade

Haring met bieten salade uit een van mijn vele vintage kookboekjes: ’60 eenvoudige recepten voor de keuken’. Maar dan aangepast aan deze tijd.

bietjes

Venkel bietjes salade met feta en sinaasappel

We gooien met zijn allen in Nederland maar liefst 50 kilo voedsel per persoon weg. En dat is helemaal niet nodig als we beter plannen, zuiniger inkopen en creatief met kliekjes omgaan. Op de een of andere manier hou ik altijd bietjes over. Die kun je dus mooi verwerken in dit #lovefoodhatewaste gerecht. Een lekkere frisse salade voor de lunch of als lichte avondmaaltijd met bijvoorbeeld een kop soep.

bonen_salade_feta_tonijn

Bonensalade met tonijn en feta

In het boek Meiraapje zijn traditionele recepten van gewone Nederlanders verzameld. De bonensalade met tonijn en feta is een lekker voedzame salade.

herfstsalade_met_paddenstoelen

Herfstsalade met hazelnoten en gebakken paddenstoelen

Of je nu een waaghals bent en de paddenstoelen voor dit recept in het wild verzamelt, of ze toch liever uit de (super)markt haalt maakt niets uit. Kies voor de bospaddenstoelen bijvoorbeeld uit portobello, cantharellen, kastanjechampignons en oesterzwammen. Het is een heerlijk lunchgerecht, zeker met een stuk goed desembrood.

salade van Puy-linzen

Salade van Puy-linzen met geitenkaas

Peulvruchten zijn gezond en Puy-linzen een delicatesse. Uit het 'Complete Groentekookboek' daarom een salade van Puy-linzen met geitenkaas.