Soep

Categorie: Soep

Halloween pompoensoep

Halloween pompoensoep

Bij Halloween hoort pompoen en bij herfst pompoensoep. Voor dit recept ga ik uit van gewone bouillonblokjes, maar dan krijg je in één klap wel zo’n 2,5 gram zout per kom soep binnen. Wil je een minder zoute versie gebruik dan natriumarme bouillon.

groene gazpacho

Groene Gazpacho

Een van de meer bijzondere recepten uit 'Koken met Klaske' is deze koude soep die je serveert als voor- of lunchgerecht.

kippensoep

Oosterse kippensoep

De kippensoep van Ohmydish.com toverde ik voor de Foodblogswap om in een pittige Oosterse kippensoep die ook nog eens heel snel klaar is.

rode linzen en courgette soep

Rode linzen en courgette soep (Masoor dal aur courgette ka)

Het maken van deze Indiase rode linzen en courgette soep heeft even tijd nodig, maar dan staat er een authentieke Indiase maaltijdsoep op tafel. Bron: Easy Curry vegetarisch (klik hier voor een review)

knolselderijsoep

knolselderijsoep recept met hartig bladerdeeg hapje

November al weer, dat vraagt om een verwarmende soep. Lekker na een kleurrijke boswandeling maar kan ook prima als lichte avondmaaltijd. De bladerdeeghapjes zijn zó gemaakt en zorgen voor een lekkere bite. Met kleine aanpassingen ook makkelijk vega te maken.

heksensoep

Recept Heksensoep

Dit is nu eens heksensoep die je echt kunt opeten! Naast recepten vind je in “Wildplukkertjes” ook veel knutselideeën zoals een onderwaterkijker of een fluitekruidfluitje.

aardappel-preisoep

Aardappel-preisoep

Aardappel-preisoep. Een student proof recept uit het kookboek van Midas Dekkers, zelfs als je nog nooit zelf een maaltijd hebt gekookt moet dit lukken.