Traktatie

Categorie: Traktatie

traktatie_popcornrots

Traktatie Popcornrots

Een succes recept deze popcornrots. Heel makkelijk te maken (fijn voor ouders) en super om op te trakteren in de klas (fijn voor de kids).

energierepen

Recept Energierepen

Wil je wel eens wat anders meenemen naar werk of school dan een kant-en-klare suikerrijke reep, probeer dan eens deze energierepen vol graan en fruit.

chocolademeringue

Chocolademeringues met zeezout

Bij het bakken hou je wel eens eiwitten over. En daar kun je verrassend makkelijk deze chocolademeringues met zeezout van maken. Uit: Koken met van Boven.

pompoencake

Pompoencake pumpkin bread recept

Dit serveer je rustig op een verjaardag en doordat er een heleboel flespompoen in gaat, kun je er rustig een flinke dot slagroom bij serveren :-) Lees hier de review van Kitchen Table Food waar dit recept uit komt.

noten dadel repen

Noten dadel repen

Zelfgemaakte repen vol natuurlijke suikers en gezonde vetten. Niet caloriearm wel erg voedzaam.
Geïnspireerd op een recept van Green Kitchen Stories.

nachochips

Nachochips een snelle snack

Nachochips met mais en paprika, crème fraiche en natuurlijk kaas. Doe ze eens samen in een papieren cupje in een cupcaketray in de oven. Bron: Rudolph's Christmas.

fruittaart

Recept fruittaart met vanillekwark

Wil je een niet te calorierijke en frisse zelfgemaakte taart? Probeer dan eens deze vanille fruittaart van biscuitdeeg met kwark en vers fruit. Je kiest je fruit afhankelijk van het seizoen bijvoorbeeld aardbeien (lente), frambozen/nectarine (zomer) of pruimen (herfst). In de winter kun je uiteraard ook diepvriesfruit of fruit van verder weg nemen.

tomatenhoedjes recept

Tomatenhoedjes Vintage recept vliegenzwammen

Vliegenzwammen groeien niet alleen in het bos volgens dit recept. Het is een ouderwetse traktatie die bestaat uit tomatenhoedjes met mayonaise stippen.

chocoladetruffels

Recept Chocoladetruffels uit 1900

Calvé Delft's winterboekje uit 1900 kent al zelfgemaakte truffels die we nu als superfoods zouden kunnen verkopen (doen we niet hoor). Vanwege de rauwe eidooier niet echt geschikt voor kinderen of zwangeren.

appel_peren_crumble

Appel-peren crumble

Met de geweckte peren in karamelsaus van Kitchen Table Happiness is een appel-peren crumble zo gemaakt. Bijna alle ingrediënten vind je in je voorraadkast.