Vega

Categorie: Vega

Gekruide falafel uit de oven

Gekruide falafel uit de oven met tahinsaus

Deze zelfgemaakte falafel zit bomvol verse kruiden. Je bakt ze in de oven en daardoor zijn ze minder vet als de gefrituurde versie: een gezonde vegetarische snack of als vleesvervanger.
Uit: De Perzische keuken

Halloween pompoensoep

Halloween pompoensoep

Bij Halloween hoort pompoen en bij herfst pompoensoep. Voor dit recept ga ik uit van gewone bouillonblokjes, maar dan krijg je in één klap wel zo’n 2,5 gram zout per kom soep binnen. Wil je een minder zoute versie gebruik dan natriumarme bouillon.

lasagne van geroosterde bietjes

Lasagne van geroosterde bietjes

Deze overheerlijke lasagne van geroosterde bietjes komt uit Heerlijke Chaos van Simone van den Berg

afbeelding Simone van den Berg
linzencurry

Linzencurry met bloemkool en zoete aardappel

Een linzencurry met bloemkool en zoete aardappel die echt vegetarisch is (dus zonder zuivel of ei) uit het kookboek Veggie Very Much. De hoeveelheden zijn hier en daar aangepast.

Linzensalade met avocado, sinaasappel en korianderpesto

Met slechts een paar ingrediënten maak je een kleurrijke linzensalade met avocado sinaasappel en korianderpesto. Met linzen uit blik nog sneller klaar.

basisrecept_ravioli

basisrecept ravioli – Vintage vrijdag

Roffioelen aten we al in de 16e eeuw in Nederland blijkt uit schilderijen. Maar een modern basisrecept ravioli is handiger. Bron: De Zilveren Lepel.

lasagne

Groente lasagne

Maak van lasagne een super groente verstopper. Wedden dat je kinderen dit (wel) lekker vinden? Ook als ze normaal bij spinazie hun neus optrekken.

chili_sin_carne

Chili sin carne

kidneybonen met groentesaus

Kidneybonen met groentesaus, crème fraîche en avocadodip

Wraps mag je met je handen eten en lijken op pannenkoeken. Dus deze ovenschotel van kidneybonen met groentesaus en extra avocadodip is kidsproof. Uit Easy Peasy Family (klik hier voor een review)

rode linzen en courgette soep

Rode linzen en courgette soep (Masoor dal aur courgette ka)

Het maken van deze Indiase rode linzen en courgette soep heeft even tijd nodig, maar dan staat er een authentieke Indiase maaltijdsoep op tafel. Bron: Easy Curry vegetarisch (klik hier voor een review)